Nieuwe kookworkshops vanaf woensdagavond in kookcafé aan Menuet

SLIEDRECHT – Er komen nieuwe kookworkshops in het kookcafé aan Menuet 70 (school) in wijk Baanhoek West, in Sliedrecht-West. Ze worden gegeven door kookconsulente en kok aan huis Stephanie de Wit. De lessen beginnen woensdag 29 januari 2020 om 19.30 uur en zijn bedoeld voor iedereen die graag meer wilt leren over koken. Deelname kost € 150,– p.p.
 
Dit is een foto uit een eerdere workshop. Cursisten leren o.a. verschillende smaken te herkennen en te gebruiken, hoe je snijdt als een echte chefkok en hoe je sauzen maakt zonder pakjes en zakjes. (Foto Stephanie de Wit)
 
“Wat we eten heeft invloed op onszelf, onze omgeving en onze planeet. Daarom werk ik zoveel mogelijk met lokale ingrediënten van een biologische en diervriendelijke boeren. Hoe maak je het meeste van wat je al in huis hebt? Hoe zorg je er voor dat je zo weinig mogelijk hoeft weg te gooien?”, vertelt De Wit. Groente en fruit komt van biologische boerderij en vlees wordt bewust ingekocht door middel van ‘crowd butching’.
 
Programma
De kookworkshop is op woensdagavond van 19.30 – 22.00 uur. Begonnen wordt met een kopje koffie of thee. Daarna gaat iedereen aan de slag. Cursisten gaan vervolgens naar huis met wat ze hebben gemaakt, zodat ze het thuis kunnen laten proeven. Hoe zit het programma eruit? 
  • woensdag 29 januari 2020: Soepen en snijtechnieken
  • woensdag 5 februari 2020: Salades en smaken combineren
  • woensdag 12 februari 2020: Vlees en groente bereiden
  • woensdag 19 februari 2020: Verse sauzen

Aanmelden
Wie zich wil aanmelden kan contact opnemen met Stephanie de Wit, tel. 06 – 14613588 of per e-mail: [email protected] Wie nu niet kan, kan dat later alsnog. Vanaf woensdag 13 mei 2020 komt er eenzelfde reeks kookworkshops. Een aantal workshops over de Wereldkeuken begint woensdag 1 april 2020. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld