Nieuwe groep gediplomeerde beveiligers dankzij The Flying Dutchman @Work

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Bij The Flying Dutchman @Work aan Lelystraat 29b, het bemiddelingsbureau dat gediplomeerde beveiligers opleidt, kreeg vrijdagmiddag 12 mei 2022 een grote groep hun diploma uitgereikt. Naast gediplomeerde beveiligers helpen aan een vaste baan worden bij het Sliedrechtse bedrijf aspiranten opgeleid tot volwaardig beveiliger op de academy. Soms stromen ze door naar bijvoorbeeld de politie. 

Heel trots waren ze vrijdagmiddag en ondergingen na de ontvangst met confetti ook een confettiregen voor de eindfoto. De weg naar het deelnemen aan de opleiding is niet éénvoudig. De meeste deelnemers komen uit de provincie Zuid-Holland. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Wie zeven tot acht maanden de cursus wil doen, gaat vier dagen naar een stageplek (daar zorgt The Flying Dutchman @Work voor) en gaat één dag naar de academie in Sliedrecht. Leeftijd vanaf 18 jaar en minimaal in het bezit van een VMBO-diploma. Deelname kan alleen na een uitgebreide screening (verschillende sessies) en het tonen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). “De benadering is persoonlijk”, vertelt eigenaar Esmeralde Brand kort voor de uitreiking, “We spreken op een gelijk niveau met elkaar, stellen ons niet boven de mensen die de opleiding volgen en daarvoor krijg je dingen terug als een goede sfeer en vertrouwen. Tegelijk wil ik met het opleiden van mensen wat terug doen naar de maatschappij, want er is veel vraag naar beveiligers.” Een aantal mensen keert na het behalen van hun diploma terug naar een baan op de plaats, waar ze stage liepen.

Tekst gaat verder onder foto.
Eén van de gediplomeerden tekent de papieren en neemt deze in ontvangst. Ze ronde met succes de opleiding af. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Maandag nieuwe groep
In één van de hallen van het opleidingscentrum vond de diplomauitreiking plaats. Ook weer heel persoonlijk met voor iedereen een praatje. Velen hadden vrienden of familieleden meegenomen om te kunnen genieten van het bijzondere moment. Opleiders spraken de groep kort toe. Buiten stond een koffiebar. Na afloop was voor alle aanwezigen een mobiele frietkraam ‘ingevlogen’ als afsluiting van de prachtige dag. De groep ging nog op de foto, spraken met elkaar en gingen daarna hun eigen weg. Met een welverdiend ‘papiertje’ op zak. Maandag 15 mei 2023 schuift weer een nieuwe groep aankomende beveiligers aan in de ‘schoolbanken’ van de academie.

Hoge score
Brand, die al zes jaar samen met haar team het verschil weet te maken binnen de particuliere beveiligingsbranche. Sinds 2022 is het mogelijk om gratis een MBO2 opleiding tot beveiliger te volgen. Ruim honderd mensen zijn er sinds het begin opgeleid. Door de persoonlijke aandacht scoort The Flying Dutchman @Work een 9,7 bij de aspiranten en gediplomeerde beveiligers. Een score waar eigenaar Esmeralda Brand samen met haar team enorm trots op is. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld