Nieuwe fiets-voetgangersbrug Stationsplein ‘half’ open voor verkeer

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Donderdagochtend 29 juli 2021 is de nieuwe fiets-voetgangersbrug bij het Stationsplein voor de helft opengesteld voor verkeer. Het voetgangersgedeelte is nog afgesloten met hekken. De oude brug is vervangen door een nieuwe – ruim 5 meter brede – brug, die fietsers en voetgangers de gelegenheid moet geven apart van elkaar over te steken.

De nieuwe fiets-voetgangersbrug van en naar het Qbuzz-treinstation aan het Stationsplein is vervangen en gedeeltelijk opgeleverd. De nieuwe brug kenmerkt zich door een moderne vormgeving/uitstraling. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Aan de kant van het Stationsplein ligt op de grens van het voetgangersgedeelte met het fietspad een zandgedeelte. De aansluiting is op dit punt niet volledig. Daarom zijn er hekken geplaatst. Dit gedeelte had met 25 – 30 trottoirtegels eenvoudig dichtgemaakt kunnen worden. Volgens de werklieden die donderdagmorgen het vervangproject van de brug afsloten, stond dit niet in de opdracht.

Asfaltlaag
Wat de reden is om deze aansluiting niet volledig af te laten werken, is niet bekend. Ook is niet bekend hoe lang deze situatie – het afgesloten voetgangersgedeelte – blijft bestaan. De voetgangers zijn nu (nog) genoodzaakt om over het fietsgedeelte te lopen. Het is de bedoeling om het fietspad langs het Stationsplein tot aan de onderdoorgang van de A15 van een asfaltlaag te voorzien. Dit gedeelte maakt onderdeel uit van de snelfietsverbinding F15.

5 gedachten over “Nieuwe fiets-voetgangersbrug Stationsplein ‘half’ open voor verkeer”

  1. Zoals op de foto te zien is haaientanden voor het verkeer dat de brug afkomt, of de fietsers zich daar dan ook echt aanhouden is een 2de.

  2. Ik rij daagelijks langs dit punt, en vond dat ik nu al goed moet opletten omdat fietser aftoe blind oversteken.
    Vraag me af hoe straks is, nu de brug breder is en er ook voetganger hier over heen gaan.
    Fietser kunnen straks met volle vaart over de brug, krijgen ze straks ook haaientanden op fietspad dat ze moeten stoppen voor ze de drukke stationweg oversteken ?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld