Nieuwe dagbesteding voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel

SLIEDRECHT – Met ingang van dinsdag 1 november 2022 heeft Sliedrecht een dagbesteding  voor mensen van 18 tot 60 jaar met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Deze wordt gerund door Nellie van Sinttruije, bekend van Seniorenhuys de Schalm. De NAH Dagbesteding de Schalm vestigt zich aan Kerkbuurt 124 – 126 (in het voormalig pand van De Gebitskliniek) en geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur. 

Het aanbod van activiteiten wordt afgestemd op de behoeften en vaardigheden van de bezoekers, waarbij de organisatie altijd rekening houdt met eventueel aanwezige beperkingen. (Stockfoto)

Met deze dagbesteding hoopt Van Sinttruije mensen met NAH een rustige, gezellige plek te bieden. De visie van de dagbesteding is volgens Van Sinttruije dat de patiëntgroep zich waardevol en begrepen voelt, maar dat er ook ruimte is om met lotgenoten samen te komen. “Het drinken van een bakje koffie, met elkaar in gesprek raken en samen ontspannen staat centraal. Maar belangrijk is dat niets moet, alles mag. Wat voor ons erg belangrijk is, is het lotgenotencontact”, licht Van Sinttruije toe.

Rust en ontspanning
Er is een werkgroep opgericht met o.a. mensen met NAH en zorg professionals. Van Sinttruije: “Daarbij kwam vooral het lotgenotencontact erg naar voren. Maar ook het belang van een prikkelarme ruimte. Het pand wordt bijvoorbeeld zo ingericht dat er aan activiteiten gewerkt kan worden, maar dat er ook genoeg ruimte is voor ontspanning en rust. We willen samen met de bezoekers kijken of we nieuwe uitdagingen aan kunnen gaan, maar ook een prikkelarme omgeving bieden wanneer dat nodig is!”

Openingstijden
Deelname is mogelijk met een Wmo-indicatie of bij een WLZ-indicatie middels een Persoonsgebonden budget. Bij behoefte aan deelname aan de NAH dagbesteding ben je welkom voor een oriënterend kennismakingsgesprek. Dan wordt uitgebreid ingegaan op de invulling van de dag. Waar liggen de interesses? En met welke bijzonderheden moet de organisatie eventueel rekening houden? Hier staat meer informatie online. Bij vragen of interesse neem dan contact op met Nellie van Sinttruije, tel. 06-41634586. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld