Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Nieuw project moet eenzaamheid tegengaan

SLIEDRECHT – Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem. Sliedrecht is daarop geen uitzondering. Stichting Welzijnswerk Sliedrecht vindt dat dit niet hoeft en het anders kan. Daarom wordt begonnen met een nieuw project ‘Heb je tijd? Word een maatje!’

Ook in ons dorp zijn er mensen met weinig familieleden of vrienden die er alleen voor staan.

Het Vrijwilligerspunt wil ervoor zorgen dat de mensen die een maatje zoeken 1 op 1 gekoppeld kunnen worden aan een vrijwilliger om deze ‘gewone’ activiteiten op een leuke en gezellige manier samen te ondernemen.

Menselijke kwaliteiten
Dit kan bijvoorbeeld eenmaal per twee weken of per maand zijn. “Een maatje is een betrokken vrijwilliger, die eraan meewerkt de samenleving leefbaar te maken voor iedereen. Bij een maatje staan menselijke kwaliteiten, zoals warmte, tijd, nabijheid, respect, humor en begrip centraal”, zegt Charlotte Brouwer, coördinator van het Vrijwilligerspunt.

Hindernissen
Steeds meer mensen komen volgens haar door omstandigheden bijna niet of helemaal niet meer de deur uit. Brouwer: “Voor hen zijn de ‘normale’ bezigheden, zoals bijvoorbeeld een wandeling in het bos, een dagje naar de dierentuin, een terrasje pikken of gewoon een praatje maken bij een kopje koffie onmogelijke hindernissen om in hun eentje te ondernemen.”

Belangstelling?
Herken jij jezelf in deze omschrijving en wil je graag 1 op 1 iets voor een ander betekenen? Dan mag je contact opnemen met de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, tel. 0184-416729 of een e-mail sturen naar c.brouwer@welzijnswerksliedrecht.nl.

2 gedachten over “Nieuw project moet eenzaamheid tegengaan”

  1. Martin Dekker, wij zijn bezig met een project voor eenzame ouderen. Misschien kun je je bij ons aansluiten. We hebben mensen nodig om dit project op te starten. We zijn er mee bezig, dus je bent van harte welkom. Ik kijk dagelijks naar je foto’s op Facebook, dus als je wilt, kun je daar reageren.
    Groetjes Nesia

  2. Ik ben op 30 september j.l. bij de Reling langsgeweest voor vrijwilligerswerk. Na het gesprek niks meer gehoord. Beetje jammer, zeker als ik nu weer lees dat ze op zoek zijn naar vrijwilligers. De mensen die dit moeten coördineren hebben het zelf erg druk en kunnen geen werk uit handen geven, zodat – waar het echt op gaat – die mensen niet geholpen worden…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld