Niet iedereen blij met plan plaatsen nieuwe R-nethaltes op Thorbeckelaan

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Bewoners en ondernemers aan de Thorbeckelaan staan niet te juichen over een plan om de R-nethalte van Burgemeester Winklerplein te verplaatsen naar Thorbeckelaan. Net voor het weekend werd een brief met daarop het logo van de provincie Zuid-Holland en het logo van de gemeente Sliedrecht bezorgd bij panden aan de Thorbeckelaan. Reden is volgens de overheden in de brief een veiliger en vlotter openbaar vervoer via buslijn 491. De inhoud van de brief is niet gedeeld met de media.

Aan de noordzijde van de Thorbeckelaan is dit het plan. Ter hoogte van de appartementen Dr. Kuyperhof komt er een nieuwe halte. Parkeerplaatsen verdwijnen en daar zijn mensen niet blij mee. 

Aan beide zijden van de weg vervallen drie tot vier parkeerplaatsen. Ondernemers daar gevestigd zijn niet blij en een enkeling is al naar de gemeente gestapt uit onvrede. Ook bewoners langs de weg zien een parkeerplek verdwijnen. De verplaatsing is een opmaat voor het creëren van ruimte aan het Burgemeester Winklerplein. Daar wacht een herinrichting en nieuwbouw. Alleen de buurtbus blijft gebruikmaken van een kleinere halte op het Burgemeester Winklerplein. 

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Aan de zuidzijde van de Thorbeckelaan komt ook een halte. Pal voor de deur van de daar al jaren gevestigde ondernemers.

De bestaande bushaltes op de Thorbeckelaan (ter hoogte van de Talmastraat – red.) verdwijnen en daarvoor komen parkeerplaatsen terug. Maar dat is niet bij de winkels. Het doorgaande verkeer wordt door de bussen aan beide zijden van de weg opgehouden, want er is geen invoegstrook. Verder worden er nieuwe fietsparkeergelegenheden gerealiseerd voor gebruikers van het openbaar vervoer en winkelend publiek. Deze komen op de hoek van de Thorbeckelaan en de Simon Stevinstraat. 

Planning
In persoonlijke gesprekken tussen maandag 28 november 2022 en zondag 4 december 2022 worden mensen die een brief hebben gekregen uitgenodigd om eventueel vragen te stellen. Na gesprekken met alle betrokkenen, wordt geschreven dat het ontwerp definitief wordt gemaakt. De planning is dat de vaststelling van het definitieve ontwerp in december 2022 of januari 2023 is. De aanleg en ingebruikname van de nieuwe haltes is voor de zomer van 2023. De provincie draait op voor de kosten van de aanleg. 

11 gedachten over “Niet iedereen blij met plan plaatsen nieuwe R-nethaltes op Thorbeckelaan”

 1. @ Jan Schipper.
  Een ambtenaar kan maar door rommelen. In het bedrijfsleven was het het al over en uit geweest.

 2. Geen paniek. Er komen persoonlijke gesprekken de komende 2 weken, uiteraard alleen voor de mensen die een brief hebben gekregen en die kunnen eventueel vragen te stellen. Pas na die gesprekken met betrokkenen wordt het ontwerp definitief gemaakt??? het is dus eigenlijk al besloten op wellicht een paar tegels na.

  Het CDA zal de gesprekken wel leiden want die doen aan verbinding of wellicht wordt hier de MAG ingeroepen met leden die puur toevallig in de juiste mailbox zijn beland? En dan volgt uiteraard een marketing campagne om te vertellen hoe alle betrokken er bij betrokken zijn.

  Ik wil eigenlijk niet zuur zijn want het is in deze tijd best wel moeilijk om te besturen maar dit is toch geen manier van doen!!! De volgorde deugt niet en de communicatie, die na het besluit komt, is weer Bagger. Hier hoort de Raad gewoon in te grijpen.

 3. Ik krijg steeds meer de indruk dat de gemeente als hobby geld uitgeeft aan projecten waar niemand op zit te wachten.
  Vervolgens de OZB structureel ieder jaar met 6% verhogen!
  Gemeente als u zonodig geld wil uitgeven doe het dan aan dingen waar de burger wat aan heeft.
  Zo zijn er wijken met een groot te kort aan parkeerplaatsen dit zorgt voor frustratie en gaat ten koste van het woongenot.
  Of geef bijvoorbeeld meer geld uit aan handhaving.

 4. Dit is mijn advies ; degêne die dit verzonnen heeft met Spoed afspraak maken voor een HERSENSPOELING .
  Dit is nu Sliedrecht een PUT !!!😭😳

 5. Welk een dwaas plan om pal voor de winkels aan de Thorbecelaan een nieuwe bushalte te maken. En dit terwijl er 50 mtr verderop al een bestaande halte is. Hopelijk ziet de politiek in welke foutieve keuze zoiets is. Te bizar van woorden.

 6. Riens en leden van de gemeente weet wel dat er 20 meter verder een bestaande bushalte staat welke gebruikt kan worden waardoor er geen parkeer plekken weggaan en de door stroming op de racebaan sorry Thorbeckelaan gewoon blijft bestaan ook het genot van rokende diesel bussen elke 10 min voor je deur bevorderd het leven niet iets wat iedereen weet toch

 7. Wat voor afwijking hebben degene die dit soort dingen verzinnen joh. Te lang onder dupont gewoond zeker. Ohnee, merendeel komt hier niet eens vandaan. Ach, wat ze ook mankeert, veel goeds is het niet.

 8. En ook zo handig met al alle wegopbrekingen hier in sliedrecht. Gooi nog maar een weg dicht dan kunnen we dadelikk helemaal nergens meer heen.
  En de hulpdiensten kunnen zo ook erg slecht snel richting de mensen in nood.

  Echt top dit. Ben dr eerlijk gezegd wel een beetje klaar mee

 9. Goed voor de doorstroming bus op de rij baan. Fijn voor hulpdiensten die spoed hebben.
  Schaarse parkeerplaatsen opheffen. Fijn voor de ondernemers daar. Ruimte maken voor winkelerplein. Is al een gebed zonder einde. Na infoavond wordt definief plan gemaakt met andere woorden gaat gewoon door.Dit is typisch Sliedrecht en de Provincie weer.
  Die leven op een andere planeet met als in Den Haag.

 10. Man man man…welke hersenloze halve zool verzint dit nu weer????
  Situeer dit gewoon even wat verder, op de hoeken van de begraafplaats net na de rotonde.
  Knettergek!

 11. Begrijp er niets van. Voorzie alleen maar ellende….
  Ik neem aan dat ook ergens een overstap-punt zal zijn waar bussen langer stilstaan? De winkeliers
  en de bewoners omgeving Rembrandtlaan zullen ook niet blij zijn, evenals de bewoners omgeving winkels Thorbeckelaan. Er wordt op deze manier meer hinder gecreëerd dan nu. Wat is er dan zo mis met de huidige situatie???

Plaats een reactie

*=Verplicht veld