Niet al het schoolpersoneel in Sliedrecht legde werk neer

DEN HAAG / SLIEDRECHT – De Johannes Calvijnschool en SBO De Akker deden niet mee aan de landelijke onderwijsstaking donderdag 5 oktober 2017 en het protest in Den Haag. De Johannes Calvijnschool vindt ook dat de salarissen in het basisonderwijs omhoog moeten en dat de werkdruk een punt van aandacht is, maar wil de beeldvorming over werken in het onderwijs niet negatief beïnvloeden door stakingen.

Op de Johannes Calvijnschool werd daarom donderdag gewoon lesgegeven. Alle andere basisscholen in het dorp lagen plat en leerlingen hadden vrij. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Daarnaast wil de school ouders en leerlingen niet duperen. Ook SBO de Akker, speciaal basisonderwijs, staakte niet. 

Directeur Wim Baas van de Johannes Calvijnschool liet Sliedrecht24 weten dat de school niet kiest voor staken, maar voor het gesprek met bewindspersonen en politici, o.a. via de besturenorganisatie VGS. Dit past volgens Baas bij de identiteit van de school. De school heeft vandaag een brief gestuurd aan demissionair-staatssecretaris Sander Dekker (VVD) van Onderwijs, waarin ze hun standpunten duidelijk maken. Een saillant detail is dat de school ervoor gekozen heeft om het vooraf vastgestelde bezoek van de Inspectie van het Onderwijs, vandaag gewoon te laten plaatsvinden.

Protest
Zo’n 30.000 docenten werden donderdagmiddag in het Zuiderpark in Den Haag verwacht, onder wie ook meesters en juffen van Sliedrechtse basisscholen. Volgens de organisatie was de opkomst boven verwachting en waren uiteindelijk zo’n 60.000 mensen naar het protest gekomen. Ook kwamen nog enkele duizenden mensen naar bijeenkomsten elders in het land. Hoewel het kabinet al geld heeft toegezegd voor een beter salaris voor docenten en meer speling voor de werkzaamheden vinden ze dat niet genoeg. Er werd de hele dag gestaakt.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld