Japans restaurant Oishi Fusion

NGK De Ontmoeting viert jubileum van kerkgebouw

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Op zondagochtend 23 juni 2019 – één dag voor het echte jubileum – vond in de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) De Ontmoeting aan de Jacob Catsstraat een speciale dienst plaats. Het kerkgebouw werd 25 jaar geleden voor het eerst in gebruik genomen. Aan de speciale dienst werkte Gospelkoor Shine mee.
 
Dirigent Bastiaan van der Pijl begeleidde het koor vanachter zijn keyboard. De geïnspireerde zang gaf de jubileumdienst een extra feestelijk tintje. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
De dienst werd geleid door predikant Geert van Dijk, die sinds september 2010 aan de NGK is verbonden. Het thema van de overdenking had een toepasselijke titel: ‘Wat hou ik van Uw huis’. Buurtbewoners uit de Jacob Catsstraat waren uitgenodigd om deze dienst bij te wonen. Namens gemeente Sliedrecht was burgemeester Bram van Hemmen (CDA) aanwezig. In het voorportaal van de kerk lagen twee fotoboeken over de bouw en opening van het gebouw. Om het jubileum extra aandacht te geven, hingen verspreid in de kerk tien schilderijen van Lenie Prins.
 
Omvangrijk repertoire
Muzikale medewerking werd verleend door Gospelkoor Shine, die de NGK als ‘thuisbasis’ heeft. Het koor – dat uit ongeveer 60 leden bestaat – repeteert iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De muzikale leiding was in handen van dirigent Bastiaan van der Pijl. Tijdens de dienst vervulde hij tijdens de samenzang tevens de rol van organist. Shine zong een zestal liederen uit haar inmiddels omvangrijke repertoire. Tijdens de dienst zongen zij onder andere ‘May this house be filled’, ‘Unstoppable’ en ‘Because He Lives’.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld