Nationaal Baggermuseum ontvangt betrokkenen bij baggerwerken

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Het was maandagmiddag 29 oktober 2019 behoorlijk druk in hét Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk. Daar werden tientallen mensen uit het hele land ontvangen, die allemaal werkzaam zijn in o.a. de baggerindustrie, werken in de waterbouw of bijvoorbeeld bij een waterschap. Zij kregen een twee uur durende rondleiding in groepen door het museum, de schuren op het terrein en de baggerpraktijktuin. 

De bezoekers worden hier in het Koetshuis door Remco v.d. Ven (rechts) van hét Nationaal Baggermuseum uitgelegd hoe een cutterzuiger werkt, hier een schaalmodel van IHC. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Het bezoek met twee bussen aan hét Nationaal Baggermuseum was het slotgedeelte van een dag van Platform Baggernet.

Tekst gaat verder onder tweet.

PFAS
In de ochtend was in het Apollo Hotel in Papendrecht een bijeenkomst ‘PFAS in waterbodem en baggerspecie; het Tijdelijk Handelingskader in de praktijk’. Wie hier klikt, krijgt op veel PFAS-vragen een antwoord. Het programma stond in de ochtend volledig in het teken van de vervuiling, de handhaving en hoe nu verder te handelen. PFAS legt werkzaamheden stil. De vervuilde grond kan weliswaar naar de slufter. Maar hoe groot is de vervuiling? Een ochtend lang kwamen verschillende sprekers aan het woord en werd er over PFAS gesproken. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Rondleidingen
Deelnemers aan de dag konden zich vooraf aanmelden voor een bezoek aan hét Nationaal Baggermuseum. Twee bussen vol. De bezoekers moesten zich daarna door een opgebroken gedeelte van de Molendijk begeven om het terrein van het museum te bereiken. Rond 14.30 uur kwam het gezelschap aan. Zij werden door supposten / rondleiders vervolgens aan de hand genomen voor een twee uur durende ‘verkenning’ door het bijzondere museum, kregen een video te zien in de filmzaal of werden buiten verteld over de museumstukken en oudheden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld