Na negeren rood kruis nepkleding gevonden in bedrijfswagen

SLIEDRECHT – De Politie Drechtsteden Buiten heeft vrijdag 10 augustus 2018 kort na het middaguur ruim vijftig nep-merkjassen gevonden. De nepkleding lag in een bestelwagen, die kort daarvoor door een rood kruis op de A15 was gereden. Na aanhouding vond de politie de kleding.

Het gaat volgens de politie om 54 jassen. Ze waren verpakt in tien blauwe vuilniszakken in een bedrijfswagen. (Foto Politie Drechtsteden Buiten)

Rond 13.00 uur stonden agenten bij een kop-staartbotsing bij Sliedrecht op de rijbaan richting Gorinchem, toen er een witte bedrijfswagen aan kwam rijden langs de file over een rijstrook, die voor het verkeer was afgekruist. De bestuurder kreeg een stopteken. 

Geen bewijs herkomst
In de wagen zaten twee inzittenden, een man (28) uit Vlaardingen en een man (31) uit Rotterdam. Volgens het tweetal was de kleding afkomstig uit Frankrijk en worden verkocht op de Nederlandse markt. De herkomst van de partij konden de twee niet aantonen en daarom werden alle spullen naar het politiebureau gebracht voor nader onderzoek. Daar bleek het te gaan om jassen van een duur merk, maar dat merkje was nep. 

Vervolg
Alle kleding is in beslag genomen. Er volgt meer onderzoek naar de herkomst ervan en een onderzoek naar de twee mannen. Voor het negeren van het rode kruis op de rijbaan volgt een boete. De hoogte van de bekeuring wordt door de officier van justitie vastgesteld. 

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld