Muzikanten Crescendo op ’t Europäische Blasmusikfestival

BAD SCHLEMA (D) / SLIEDRECHT – Een aantal muzikanten van muziekvereniging Crescendo staat een bijzondere reis te wachten. Van vrijdag 21 tot zondag 23 september 2018 vertegenwoordigt een ensemble Nederland op het Europäische Blasmusikfestival in Bad Schlema, in Duitsland. 

Het Europäische Blasmusikfestival is een internationaal festival dat elk jaar wordt georganiseerd in Bad Schlema. Dit was in 2012. (Foto Crescendo)

Per land kan er slechts één band of orkest deelnemen. Een heuse eer dus voor Crescendo’s muzikanten. Het ensemble, dat voor de gelegenheid is samengesteld, bestaat onder andere uit leden van Crescendo’s A-orkest.

Bijna veertig stukken
Naast een openingsmars en een parade met alle deelnemende orkesten samen verzorgt Crescendo een viertal concerten tijdens het weekend. Niet minder dan 38 ! stukken werden voor deze gelegenheid ingestudeerd. 

Solo
Naast lichte muziek staan er ook enkele solowerken op de lessenaar. Zo soleert dirigent Paul Langerman in het overbekende ‘Hey Jude’ en speelt trompettist Christiaan van Middelkoop het melodische ‘Sorry’, bekend van Kyteman. Om het geheel compleet te maken, laat zangeres Gabriëlle Vink meermaals haar kunsten horen. 

Volgen
Vanuit Nederland kan je uitgebreid meegenieten via de Facebook van muziekvereniging Crescendo.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld