Muziekmiddag ‘Muziek Anders’ in lunchroom BijBoertie

SLIEDRECHT – Na een lange periode van stilte vanwege de coronapandemie is er weer een muziekmiddag van ‘Muziek Anders’. Zondag 10 oktober 2021 in lunchroom BijBoertie aan Stationsweg 7, aanvang 14.00 uur. De toegang is gratis.

“Het wordt op deze middag ‘anders’ dan voorheen”, zegt initiatiefnemer Gijs Lemmen, “Er wordt een kleinschalig luisterprogramma geboden, waarbij de sfeer van een huiskamer-concert zal ontstaan. (Foto Gijs Lemmen)

Op het programma staat een semi-akoestische optredens van: singer-songwriter Bud Bergsma, het duo met Nederlandse teksten Tee Bee Brown en fingerpicking-instrumentals door Gijs Lemmen& Co. Vooraf aanmelden is nodig per e-mail: [email protected]

Artiesten
Componist/zanger/gitarist Bud Bergsma speelde in de Utrechtse Continental Uptight Band. Zij brachten enkele LP’s & singles uit en deden veel radio- en televisieoptredens. Ook kwam een aantal songs in de top-40 terecht, waaronder ‘Please Sing A Song For Us’ de bekendste was. Tee Bee Brown is een duo dat eigen Nederlandstalige teksten belicht onder het motto ‘Blues & Ballads In Je Moerstaal’. Teus de Bruin en Michel Tent hebben inmiddels enkele CD’s uitgebracht en een nieuwe is in de maak. Gijs Lemmen behoeft eigenlijk geen toelichting. Hij speelde in de jaren ’70 bij de formatie The Tumbleweeds. Daarmee werd een nr.1 hit Somewhere Between bereikt. Van daaruit ontstond het studiowerk voor o.a. Boudewijn de Groot, Ilse de Lange & Brian Locking. Later werd door Lemmen een aantal solo CD’s gerealiseerd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld