Muurloos Sliedrecht gaat voor breder blikveld

SLIEDRECHT – Je zou het een uitbreiding kunnen noemen. Na verschillende verzoeken heeft het Sliedrechtse initiatief Muurloos Sliedrecht besloten om naast geloofsgemeenschappen, ook bedrijven en instellingen te gaan bezoeken.

Muurloos Sliedrecht ging begin februari 2015 van start gegaan. Als reactie op onder andere de aanslagen in Parijs besloten Peter de Borst en Maria Stam om elke maand een andere geloofsgemeenschap te gaan bezoeken met als doel om achter opgetrokken muren te kijken en vooroordelen weg te nemen. 

Inwoners kunnen zelf ideeën aandragen van verenigingen, hobbyclubjes en organisaties waar zij graag eens binnen zouden willen kijken.Volgen en Muurloos Sliedrecht zal de uitbreiding onder dezelfde naam gaan doen.

Idee 
Zo werden o.a. Pand 33 al genoemd, Yulius, de plaatselijke koffieshop en zou één van de volgers graag eens een middagje willen kletsen en meespelen met de mensen die gebruik maken van de Jeu de Boules-baan naast Elektra. Muurloos Sliedrecht kiest steeds één idee uit en gaat vervolgens in gesprek met de mensen achter deze initiatieven. Het doel is om vervolgens met een groep geïnteresseerden “op visite” te gaan en een kijkje achter de schermen te krijgen.

Wisselende groepen
Hopelijk worden volgens de initiatiefnemers ook daarmee weer vooroordelen weggenomen en krijgen mensen meer inzicht in het hoe en waarom van “die ander”. Hetzelfde concept als met de kerken dus, maar nu met een bredere horizon. Uiteraard hoopt Muurloos Sliedrecht dat bedrijven en instellingen op den duur ook zelf het initiatief gaan nemen om deze wisselende groep mensen uit te nodigen om eens een kijkje te komen nemen in de keuken. Iedereen die interesse heeft is vrij om zonder verplichtingen, op welk moment dan ook, aan- of af te haken.

Kerkbezoeken
Sinds februari zijn er vier gebedshuizen bezocht in Sliedrecht, te weten de Rehoboth Gemeente, het Apostolisch Genootschap, de Sliedrechtste Moskee en de Christelijk Gereformeerde kerk Eben Haezer. Vanwege de zomervakantie hebben de bezoeken even op een laag pitje gestaan, maar binnenkort wordt de Gereformeerde Kerk bezocht.

Idee of meer informatie? Mail naar: [email protected] Aanmelden kan ook via Facebook of Twitter

Plaats een reactie

*=Verplicht veld