Musici Van Dijk en Bakker treden op in Dijksynagoge

SLIEDRECHT – Violiste Alisa van Dijk en panfluitiste Henske Bakker spelen zaterdag 14 oktober 2023 in de dijksynagoge aan Rivierdijk 51. Het concert met Joods repertoire begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 15,– p.p.

Alisa van Dijk en Henske Bakker. Beiden hebben al heel wat muzikale optredens op hun jarenlange CV staan. In het buitenland, maar ook dichtbij, onder meer in Dordrecht waar zij in juni muziek van Joodse componisten, waaronder Felix Mendelssohn, en Klezmermuziek ten gehore brachten. Beiden hebben hier veel affiniteit mee.

Alisa van Dijk mocht in 2018 als soliste optreden bij een Yad Vashem herdenking. Samen komen zij nu naar de dijksynagoge.

Alisa va Dijk
Zij begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze zeven jaar was. In 2006 verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver behaalde. Vele studies en masterclasses zouden volgen, ook in Nederland waarnaar ze in 2012 terugkeerde om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. Ze haalde haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium en volgde ten slotte de Master Muziek Pedagogiek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij tevens zang studeerde. Alisa treedt vaak met andere artiesten op en organiseert ook zelf concerten onder andere in de Trinitatiskapel in Dordrecht.

Henske Bakker
Zij wilde op haar elfde jaar dwarsfluit gaan spelen, maar haar vader adviseerde haar om panfluit te spelen. Op de radio zocht ze naar fragmenten met de panfluit en nam die met haar cassetterecorder op. Op een dag hoorde ze panfluit op NPO Radio 4 en geloofde haar eigen oren niet. Jaren later zou de musicus die ze toen hoorde haar hoofdvak-docent aan het conservatorium van Amsterdam worden. Het stuk wat gespeeld werd heette ‘Free the Birds’ van Chiel Meijering, dat zij, om het cirkeltje rond te maken, speelde op haar eindexamen panfluit. Tegenwoordig speelt Henske solo, maar ook met andere artiesten en maakt ze deel uit van het Roemeens Ensemble o.l.v. Mihai Scarlat.

Reserveren
Wil je er bij zijn, dan kan je kaarten reserveren. Stuur dan een e-mail naar: info@dijksynagoge.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld