Motorcrosser Lotte van Drunen wint het ONK 65

GELDERMALSEN / SLIEDRECHT – Motorcrosser Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft zondag 23 juni 2019 het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) 65cc grote wielen in Geldermalsen gewonnen.

In de eerste manche kwam Lotte van Drunen net tekort om te kunnen winnen en werd tweede maar in de tweede manche stelde ze orde op zaken en wist toen wel de zege naar zich toe te trekken. Met een 2-1 in de manches pakte ze de dagzege in Geldermalsen. (Foto Floris van der Elsen)

Het circuit van Geldermalsen heeft een harde ondergrond maar Lotte liet zien dat ze ook dit goed onder de knie heeft. Ook ditmaal reden de 65cc grote wielen samen met de 85cc kleine wielen. In de vrije training ging het meisje uit Sliedrecht als snelste over het circuit maar in de tijdtraining kwam ze uit op een derde tijd, waarmee ze de tweede 65cc grote wielen rijder was.

Niet snel genoeg
In verband met het sproeien was de 65/85 klasse van Lotte de eerste klasse die richting de start moest. Toen het starthek viel, had Lotte teveel wielspin en kwam niet lekker weg. Rond de vijfde plaats kwam ze door de eerste bocht en omdat er in de tweede bocht nog eens twee 85cc kleine wielen rijders voorbij kwamen, had ze veel werk te doen om terug naar voren te komen. Tijdens de eerste ronde had ze al verschillende rijders weten te passeren en kwam op een derde plaats voorbij start/finish. De kopman was inmiddels al zo’n vijf seconden weg waardoor Lotte snel moest zijn om de tweede man te passeren. Dit lukte in de tweede ronde en vervolgens begon ze in te lopen op de kopman. Omdat ze een fout maakte, kreeg ze het gat niet volledig gedicht en moest daardoor genoegen nemen met een tweede plaats.

Gat dichten
Vlak voor de tweede manche was de baan opnieuw goed gesproeid waardoor Lotte besloot om nog even een aantal bochten te bekijken. Ze zag dat de startbocht en de bocht erna glad waren. Ze kwam goed weg toen het starthek viel en als vierde dook ze de eerste bocht in. Hier was een valpartij die Lotte wist te ontwijken waardoor ze op een vierde plaats door de tweede bocht kwam. Tijdens de eerste ronde werkte ze zich op naar een derde plaats en wist een ronde later de tweede positie voor zich op te eisen. De kopman had ondertussen al een gaatje geslagen maar omdat Lotte flink aan begon te zetten, wist ze het gat te dichten. In het midden van de wedstrijd nam ze de koppositie over en wist de eerste plaats niet meer uit handen te geven.

Italië
Met een 2-1 in de manches won Lotte het dagklassement. Na de grote vakantie gaat het kampioenschap verder! Aankomend weekend zal Lotte in Italie gaan trainen waar over drie weken het wereldkampioenschap Jeugd in Arco di Trento wordt verreden.