Motocrosser Lotte van Drunen tweede bij Rookies Cup

LES SABLES D’OLONNE (F) / SLIEDRECHT – Motocrosser Lotte van Drunen (14) van het Beurspro KTM team is bij de Rookies Cup op het Circuit du Coudriou, zaterdag 7 en zondag 8 augustus 2021, in Les Sables d’Olonne in de Vendée in Frankrijk op een tweede plaats geëindigd. De manches werden verreden in twee groepen (totaal 84 rijders) waarbij de beste 22 rijders per groep zich kwalificeerden voor een finale met 44 deelnemers.

Lotte van Drunen keek enorm uit naar de wedstrijd en begon in groep 1 van de 85cc klasse aan de training. Ze zette tijdens de sessie een aantal keren aan en zette een mooie tweede tijd op de klok. (Foto MX July)

In de finale moest ze vanaf een zevende plaats naar voren komen. Al snel kwam ze aan op een derde plaats en sloeg toe toen ze aan het achterwiel van de tweede man kwam. De kopman was toen al te ver weg waardoor Lotte van Drunen de wedstrijd op gecontroleerde wijze uitreed op een tweede plaats.

Tempo
In de eerste manche pakte ze een goede start en werkte een strakke wedstrijd af. Ronde na ronde wist ze de tweede plaats vast te houden en hield de druk op de ketel bij de kopman. In de voorlaatste ronde sloeg ze toe en wist de leiding in handen te nemen. Ze hield het tempo strak en gaf de tweede man geen kans meer om haar te passeren waardoor ze de eerste manche winnend af wist te sluiten.

Klein foutje
De start van de tweede manche was redelijk en ditmaal kwam ze rond de zevende plaats uit de eerste bocht. Ze zette gelijk een hoog tempo in en wist de ene na de andere rijder te passeren en stootte door naar de koppositie. Echter door een klein foutje aan het einde van de wedstrijd verloor ze de eerste plaats en kwam op een tweede plaats over de finish.

Snelste rondetijd
De derde manche begon met een tegenslag voor Lotte ,want ze klapte in de startbocht op een gevallen rijder en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Ze gaf alles en verbeterde gedurende de manche haar snelste rondetijd. Met nog drie ronden te gaan reed ze op een tweede plaats en had opdat moment een achterstand van dertien seconden op de kopman. In de laatste drie ronden deed ze er nog een tandje bovenop en wist telkens haar snelste rondetijd te verbeteren. Uiteindelijk kwam ze net iets tekort en kwam op 0.7 sec van de uiteindelijke winnaar als tweede over de finish. Wel wist ze in de laatste ronde haar snelste rondetijd van de manche neer te zetten.

Sterke indruk
Met deze resultaten wist ze zich zonder problemen te kwalificeren voor de finale. Daarin pakte ze een redelijke start en kon op een zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase drukte ze goed door en kwam op een derde plaats uit de eerste ronde. De kopman had ondertussen al een flink gat weten te slaan, maar Lotte van Drunen zat op slechts een aantal seconden van de tweede man. Toen ze het gat had weten te verkleinen na een halve seconde sloeg ze toe en nam deze positie over. De kopman was toen al te ver weg waardoor Lotte de finale op een mooie tweede plaats af wist te sluiten en liet daarmee een sterke indruk achter in Frankrijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld