Motocrosser Lotte van Drunen steeds dichter bij titel ONK 65cc

HALLE (B) / SLIEDRECHT – Lotte van Drunen van MX Team van Drunen is weer een stap dichterbij de Open Nederlands kampioenschap (ONK) titel in de 65cc kleine wielen. Zondag 30 september 2018 wist ze beide manches in Halle te winnen en vergrootte hiermee haar voorsprong in de tussenstand.

Het was duidelijk zichtbaar dat Lotte van Drunen (foto) er zin in had want zowel in de vrije als de tijdtraining wist ze de snelste tijd op de klok te zetten. (Foto RebaMX / MX Nieuws)

Het circuit van Halle is mooi met prachtige springbulten, uitdagende bochten en waves.

Niet geheel vlekkeloos
Voor de start van de eerste manche koos ze op haar RK Service getunede Brouwer Motors Husqvarna voor een plaats in het midden van het startveld. Echter toen het starthek viel zat ze niet ver genoeg voorop haar motor waardoor het voorwiel omhoog kwam. Gelukkig wist ze toen het wiel weer aan de grond was, snel veel plaatsen winst te boeken en kwam op een derde plaats uit de tweede bocht. Tijdens de eerste ronde zette ze haar opmars verder en wist toen ook de twee koplopers al te passeren. Omdat ze gedurende de wedstrijd hier en daar wat fouten maakte, ging het rijden niet geheel vlekkeloos. Wel wist ze de koppositie in handen te houden en won de manche.

Voorsprong
Voor de tweede manche besloot ze om vanaf een andere startpositie van start te gaan. Toen het starthek viel, kwam ze goed weg maar ditmaal werd ze door de drukte in de eerste bocht de baan uitgeduwd. Ze wist zich staande te houden en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Door een fout van de kopman, moest ook de tweede man hard remmen waardoor Lotte ze beiden in de buitenbocht wist te passeren. In deze manche ging het rijden beter en wist ze door strakke lijnen te rijden en goed door te springen op de bulten een voorsprong op te bouwen. Ze hield het tempo strak tot aan de finish en won onbedreigd de manche.

Komende zondag
Met een dubbele manchezege won Lotte het dagklassement in Halle. Zondag 7 oktober 2018 gaat het kampioenschap verder, in Geldermalsen. Dan kan ze kampioen worden. Daarvoor kan Lotte nog wat aanmoediging uit Sliedrecht voor gebruiken. Het circuit is in Geldermalsen aan de Poppenbouwing 11, 4191 NZ Geldermalsen.