Motie van afkeuring Slydregt.NU tegen burgemeester krijgt geen steun

SLIEDRECHT – Slydregt.NU stond er dinsdagavond 7 november 2023 alleen voor bij de stemming. De lokale politieke partij kwam met een motie van afkeuring tegen burgemeester Jan de Vries (CDA), maar de motie kreeg niet de steun van de andere fracties in de gemeenteraad. Aanleiding was de collegeinformatiebrief ‘Verlenging crisisnoodopvang’. Een motie van afkeuring aan het adres van de eerste burger komt niet vaak voor.

Raadslid Boudewijn Brandwijk (Slydregt.NU). (Foto gemeente Sliedrecht)

De crisisnoodopvang zou sluiten op 1 januari 2023, zou sluiten op 1 juli 2023, zou sluiten op 1 januari 2024 voerde Slydregt.NU aan. De motie van afkeuring kwam, omdat de crisisnoodopvang niet wordt gesloten. Raadslid Boudewijn Brandwijk (Slydregt.NU): “Maar tot het einde der tijden wordt verlengd en dus open blijft. Wij zijn van mening dat de burgemeester hier niet juist over heeft geïnformeerd. De burgemeester de gemeenteraad buitenspel zet en zeker na het incident met wapens nu over zou moeten gaan tot sluiting. De burgemeester er nu voor zorgt dat Sliedrecht twee azc’s heeft”, aldus Slydregt.NU. Zij keuren de beslissing van de burgemeester voor het oneindig verlengen, voor wat Slydregt.NU noemt de ‘crisis’ noodopvang af. Geen van de politieke partijen kon de motie steunen.

2 gedachten over “Motie van afkeuring Slydregt.NU tegen burgemeester krijgt geen steun”

  1. En toch ben ik het er stiekem mee eens. Niet om de opvang perse maar omdat er geen openheid van zaken is, al vanaf het begin. Als de burgermeester maar aan het begin had gezegd: wij moeten dit doen, hoe vervelend u het ook vindt, maar deze groep moet opgevangen worden. Natuurlijk hadden we dan gemopperd, maar dan was deze motie niet nodig geweest en had Slydrecht.nu niet gehoond geworden, want dat zal wel weer gebeuren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld