Mooie resultaten Synergos op eerste plaatsingswedstrijd Dubbel Mini Trampoline

OOSTBURG / SLIEDRECHT – In Oostburg in West-Zeeuws-Vlaanderen vond zaterdag 11 februari 2023 de eerste plaatsingswedstrijd Dubbel Mini Trampoline (DMT) springen plaats. In deze discipline doen de deelnemers aan drie wedstrijden mee voor een plaats in de landelijke finale. Over een maand is de tweede wedstrijd in Sliedrecht.

De eerste plaatsingswedstrijd DMT springen, pakte voor omnisportvereniging Synergos goed uit. Verschillende turnsters behaalden een eerste, tweede of derde plaats. (Foto omnisportvereniging Synergos)

Bij deze wedstrijden springen de deelnemers eerst een voorronde, waarna de beste springers nog een finale springen voor de dagprijs. Voor de doorstroming naar het NK worden van de twee beste wedstrijden de scores van de voorrondes bij elkaar opgeteld.

Allereerste wedstrijd
Bij de jongste categorie in de tweede divisie was het hun allereerste wedstrijd en daarbij behaalde Solin Ibrahim de eerste plaats, Rosaly Meerkerk de derde en Juna de Jong net naast de medailles met een mooie vierde plaats. In de categorie tweede divisie Jeugd I Meisjes behaalde Willianne van Kempen de tweede en Noémie Besemer de vierde plaats. Jolisa Munna Mnyughu was wel door naar de finale, maar behaalde geen medaille. Hope van Dusschoten behaalde net geen plaats in de finale. Voor Noémie, Jolisa en Hope was het ook hun allereerste wedstrijd, en ze hebben het goed gedaan.

Wel finale, geen medaille
In de categorie eerste divisie Jeuge I Meisjes behaalde Joëlla van Rijsbergen de 1e en Alissa Meerkerk de tweede plaats. In de categorie tweede divisie Jeugd II/Junior Meisjes zat Wendy v.d. Zande met een vierde plaats net naast de medailles. Noor de Jong en Gijsje van de Giessen behaalden wel de finale, maar geen medaille. In de categorie eerste divisie Jeugd II Meisjes behaalde Nosa Usoh de tweede plaats. In de categorie tweede divisie Senior Dames behaalde Larysa Zabi een 1e plaats en Lois de Jager de tweede plaats. In de categorie eerste divisie Junior/Senior Dames behaalde Dewy v.d. Andel de eerste en Yalda Zabi de derde plaats. Nikita de Kock plaatste zich na de voorronde net niet voor de finale.

Eredivisie
In de categorie eerste divisie Junior/Senior Heren behaalde Ramin Zabi de tweede plaats. Dit jaar is er voor het eerst een eredivisie en omnisportverenoging Synergos is trots dat een aantal van hun springers daaraan meedoen. In de categorie Jeugd II/Junior Meisjes behaalde Caillin Polack de derde plaats. In de categorie Jeugd II/Junior Jongens behaalde Lucas van ’t Ende de tweede plaats. In de categorie Senior Heren behaalde Gino van Loon de derde plaats. In de categorie Senior Dames behaalden Danée Verbaan en Anique Bakker helaas geen medaille. Bij beiden ging hun eerste sprong niet goed en daarom haalden zij geen finalesprong. De volgende wedstrijd op de DMT is zaterdag 11 maart 2023 in sporthal De Lockhorst aan Sportlaan 1. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld