Mobiel van deur tot deur met Donkey deelfiets

door Hans van der Aa
DORDRECHT / SLIEDRECHT – Veel Sliedrechters hebben de opvallende oranje fietsen waarschijnlijk al in het dorp zien staan, vrijdagmiddag 3 juni 2022 is de officiële aftrap gegeven voor de Donkey deelfietsen die met behulp van de Qmove reisapp kunnen worden gehuurd. Het feestelijke moment werd gevierd bij Café Buddingh aan de Stationsweg in Dordrecht. Dat het deze dag toevallig ‘Wereld Fiets Dag’ was, maakte het extra speciaal.

Een fotomomentje om de officiële start van het deelfietsproject in gang te zetten met v.l.n.r. gedeputeerde Frederik Zevenbergen (VVD) van de Provincie Zuid-Holland, wethouder Kees de Ruijter (ChristenUnie) van de gemeente Papendrecht), profwielrenster Lucinda Brand, wethouder Rik van der Linden (ChristenUnie-SGP) in de gemeente Dordrecht, Annemarie Zuidberg (CCO Qbuzz) en wethouder Ton Spek (CDA) van de gemeente Sliedrecht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Om het voor de reiziger/fietser zo eenvoudig mogelijk te maken, is Qbuzz met een nieuwe reisapp gekomen: Qmove. De app is simpel te downloaden via Google Play Store of App Store. Met een Qmove-account kan een fiets worden geboekt, gebruikt en betaald.

Tekst gaat verder onder tweet.

Huren eenvoudig
Wie in de Drechtsteden uit de (water)bus of trein stapt, kan met een deelfiets zijn of haar reis vervolgen. Donkey Republic is een rechtstreekse samenwerking aangegaan met Qbuzz. Op ongeveer 75 punten binnen de Drechtsteden kun je een deelfiets ophalen of achterlaten. Via de app is te zien op welke ophaal locaties fietsen beschikbaar zijn. Je huurt de fiets met je telefoon. Via bluetooth wordt het slot ontgrendeld en vergrendeld. Een fiets is kort of lang(er) te huren. Na gebruik wordt de fiets teruggebracht naar een beschikbare drop-off locatie. De huur wordt dan in de app beëindigd.

Kortingsactie
In gemeente Sliedrecht zijn 24 Donkey deelfietsen beschikbaar. Zij zijn verdeeld over Station Sliedrecht, Staton Baanhoek, Waterbus, Havenstraat, R-net halte Maaslaan, R-net halte Deltalaan, R-net halte Stormrand en Burgemeester Winklerplein. Om het voor iedereen aantrekkelijk te maken om een Donkey Republic deelfiets uit te proberen, fiets je in de maand juni de eerste 30 minuten gratis, ongeacht het aantal keer dat een fiets in deze maand wordt gehuurd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld