Japans restaurant Oishi Fusion

Mindful power walking bij Vitaal Outdoor

SLIEDRECHT – Naast de reguliere powerwalk-trainingen vindt vanaf maandag 6 januari 2020 een mindful powerwalk plaatsvinden bij Vitaal Outdoor, de sportonderneming van Francis Vlot. Het verschil is dat je meer in contact komt met je lichaam en ademhaling, waardoor je bewust wordt van je lichaam en makkelijk gaat lopen.

Tijdens het lopen zal je spanningen kunnen loslaten en frisse nieuwe energie opnemen om zo weer succesvol de week door te komen. Je zal je volgens Francis Vlot fitter, gezonder en slanker gaan voelen bij regelmatige deelnamen. Makkelijke Yoga-, Tai chi- en Qigong oefeningen komen tijdens de training aan bod. (Foto via Vitaal Outdoor)

Power walking is lopen in een stevig tempo. De spierversterkende oefeningen, die tussendoor worden gedaan zorgen ervoor dat je meer vet verbrandt en een strakker figuur krijgt. Power Walking is geen hardlopen.

Calorieën
Uit testen is gebleken dat mensen die power walking doen evenveel calorieën verbruiken als mensen die hardlopen op een normaal tempo. De resultaten zijn verbluffend. Het gemiddelde calorieverbruik met power  walking kan oplopen tot wel 500 calorieën per uur. Power walking is geschikt voor jou, voor iedereen en voor alle leeftijden. Door deze natuurlijke vorm van bewegen, met weinig weerstand, is de kans op blessures nagenoeg nihil.

Effectieve bewegingsvorm
Je werkt aan je gezondheid en hebt plezier. “Daardoor is het makkelijk vol te houden en wordt het niet saai. Niet iedereen kan hardlopen, maar iedereen kan wandelen en niet iedereen kan twintig kilo tillen, maar iedereen tilt zijn eigen lichaamsgewicht. Dit is de basis van deze zeer effectieve bewegingsvorm en kan iedereen zijn of haar doelstelling laten bereiken”, zegt Francis Vlot. Dit kan zijn afslanken, een betere conditie krijgen, een gezonder en sterker hart krijgen, meer zelfvertrouwen opbouwen, diabetes type 2 verlagen, of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten.

Informatie, locaties en aanmelden
Vanaf maandag 6 januari 2020 staat het volgende op het programma: maandag 09.30-10.30 uur aan Thorbeckelaan 102 (monday mindful walk), woensdag 19.00-20.00 uur aan Thorbeckelaan 102 en zaterdag 09.00-10.00 uur bij het station Blauwe Zoom in Hardinxveld-Giessendam (prachtige routes door de natuur). Kijk ook hier online bij de Powerwalkingclub of hier online bij Vitaal Outdoor voor meer informatie. Aanmelden voor een gratis proefles kan hier online worden gedaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld