Met kampioenschap schrijft SKC Merwede historie

ERMELO / SLIEDRECHT – SKC Merwede speelde zaterdag 21 mei 2016 de laatste uitwedstrijd van dit seizoen met als tegenstander Dindoa uit Ermelo. Merwede had minimaal één punt nodig om het kampioenschap binnen te halen, maar Dindoa had de punten ook hard nodig in de degradatiestrijd. U heeft inmiddels kunnen lezen dat het kampioenschap is binnengehaald.

De wedstrijd tussen Dindoa en Merwede jl. zaterdagmiddag. Gescoord werd in Ermelo door: Kevin van Beest (5x), Steven Bakker (4x), Tessa Visser, Simone de Graaf, Iris van Eijl en Robbert Bakker (2x), Ramon van Meeteren en Jolanda Redelijkheid (1x). (Foto SKC Merwede)

De thuisploeg liet ook in het begin van de wedstrijd zien dat ze gemotiveerd waren om te winnen en kwamen al snel op een 2-0 voorsprong. Merwede bleef rustig en kwam bij een stand van 5-5 weer op gelijke hoogte. In het tweede gedeelte van de eerste helft deed Merwede er een stapje bij en liet het zien dat ze niet voor niets op de 1e plaats staan. Eenvoudig werd er een voorsprong gepakt van 5 punten verschil en gingen beide ploegen rusten bij een stand van 6-11.

Teugels vieren
Ook in de tweede helft was het de ploeg uit Sliedrecht die beter was dan de ploeg uit Ermelo. De voorsprong werd uitgebouwd naar een verschil van 8 punten (8-16). Het kampioenschap kon niet meer misgaan. Met nog een 10 minuten te spelen en een voorsprong van 10-19, leek het erop alsof Merwede de teugels iets liet vieren, zodat in de slotfase Dindoa nog de schade kon beperken. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 14-19 en daarna kon het feest beginnen.

Huldiging
Met dit kampioenschap schrijft de ploeg clubhistorie, want nog nooit speelde Merwede in de Overgangsklasse. Een bijzonder knappe prestatie van de Sliedrechtse ploeg en een mooi afscheidscadeau voor trainersduo Enno Verhoef en Peter Koppen, die afscheid nemen na dit seizoen. Zaterdag speelt Merwede de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Exakwa uit Lelystad. Na deze wedstrijd is er een huldiging. De wedstrijd begint om 15.30 uur.