Japans restaurant Oishi Fusion

Merwestraat tijdens Baggerfestival sport- en spelgebied

SLIEDRECHT – In samenwerking met een aantal Sliedrechtse sportverenigingen en bedrijven wordt zaterdag 29 juni 2019 de Merwestraat omgetoverd in een bruisend sport- en spelterrein… inclusief beachvelden. Het gaat dan om het stuk Merwestraat dat ‘op de kop z’n kant’ van de haven ligt.
 
In de Merwestraat komen o.a. beachvelden. Enkele bedrijven zorgen kosteloos voor de op- en afbouw van de beachvelden op de Merwestraat. (Archieffoto Stichting Baggerfestival Sliedrecht)
 
Tussen 10.00 en 16.00 uur vinden er vol continu wedstrijden, demo’s en clinics plaats, waar met name de Sliedrechtse jeugd naar hartenlust aan kan deelnemen.
 
Balspelen
Op de beachvelden is het de beurt aan beachvolley met Sliedrecht Sport (10.00-13.00 uur), waarna v.v. Sliedrecht het stokje overneemt voor beachvoetbal (13.00-16.00). Daarnaast is het de hele dag genieten van en meedoen aan Kids & Co van het bedrijf Covebo met onder andere een panna-kooi, ringwerpen en een penaltyshot. 
 
Watersporten
Baggerfestival Sport & Spel biedt overigens nog veel meer actief genieten. In de Volkerhaven is het zaterdag vrije deelname aan Optimist on Tour, waar kids tot en met 13 jaar zich kunnen uitleven in zeilbootjes, op sups en surfplanken. Ook duikvereniging Moby Dick is paraat met een heuse duiktank. Ietsjes verderop kun je langs de haven genieten van een waterpolotoernooi, dat Door Water Fit organiseert.
 
Meer activiteiten
Ook de Rabobank Merwestroom pakt uit met een coole Formule 1-racesimulator. En dan is er nog het door Get Healthy georganiseerde ’spijkerbroekhangen’. Op het terrein van IHC kun je meedoen met handboogschieten, georganiseerd door de Handboogvereniging Sliedrecht. Tenslotte is Wasko met een kinderspeelplein aanwezig op het Dr. Langeveldplein. 
 
Obstacle Run
Dit allemaal tegen de achtergrond van de Obstacle Run die eveneens door de Merwestraat voert. “Deze editie bieden we wederom heel veel sportieve actie voor de Sliedrechtse jeugd”, aldus Sebastiaan van der Linde, Sport & Spel-coördinator van het Baggerfestival, “Erg leuk is dat we het nu veel meer naar het centrum van Sliedrecht halen.” 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld