MerweRegt Advocatuur & Mediation gevestigd in compleet vernieuwd pand

SLIEDRECHT – Vorig jaar begon het met zetten van een eerste stap uit de boot. Advocaat-mediator Regina van Tilburg-Keesmaat zegde na ruim acht jaar haar vaste baan bij een commercieel advocatenkantoor op en begon haar eigen advocatenkantoor en mediationpraktijk in Sliedrecht: MerweRegt Advocatuur & Mediation. Het pand aan de Kerkbuurt 48-50 (voorheen boekhandel De Waard – red.) werd het afgelopen jaar grondig verbouwd.

In de tweede coronalockdown nam o.a. MerweRegt Advocatuur & Mediation haar intrek in het centraal gelegen pand. Veel cliënten weten MerweRegt inmiddels te vinden. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Vanuit het mooie kantoor helpt de advocaat-mediator vooral mensen in familierechtelijke kwesties. Het gaat dan om bijvoorbeeld echtscheidingen, gezag- en omgangszaken, verdelingen, adoptie- en ouderschapszaken en alimentatiegeschillen. Daarbij wordt er verder gekeken dan alleen naar de juridische standpunten in een zaak. Familiezaken gaan vaak gepaard met veel emoties. Er wordt daarom goed gekeken en geluisterd naar de achterliggende belangen van de cliënten. Zo spelen bijvoorbeeld het welzijn van de kinderen of de continuïteit van de onderneming een belangrijke rol bij een echtscheiding of alimentatiekwestie. Dergelijke belangen zijn bepalend voor de koers naar een succesvolle en rechtvaardige oplossing waar de cliënt zich goed bij voelt.

Kwetsbare groepen
Regina van Tilburg-Keesmaat is bovendien lid van de vFAS, de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators. Daarvoor moet een 3-jarige specialisatieopleiding worden gevolgd. Er wordt door MerweRegt Advocatuur & Mediation dus hoog ingezet op kwaliteit en deskundigheid. Hart voor de zaak en een hart voor kinderen. Dat kenmerkt Regina van Tilburg-Keesmaat. Zij geeft aan geen moment spijt te hebben van haar stap om haar eigen kantoor te beginnen. “Het geeft veel energie en voldoening om verschillende mensen te kunnen dienen”, zegt Van Tilburg. Vanuit haar commerciële en deskundige expertise, netwerk en ervaring staat Regina van Tilburg-Keesmaat enerzijds veel ondernemers en financieel draagkrachtige cliënten bij. Anderzijds heeft zij nu ook de mogelijkheid om rechtsbijstand te bieden aan de meer kwetsbare groepen van de samenleving. Van Tilburg: “Als je inkomen en vermogen onder een bepaald niveau liggen, dan kan er in veel gevallen een zogeheten toevoeging worden aangevraagd en betaalt de overheid het grootste gedeelte van de kosten (ook wel “pro deo” / “gesubsidieerde rechtsbijstand” genoemd – red.). Grote of kleine portemonnee, de benadering blijft hetzelfde, persoonlijk en gepassioneerd. Het doel: bijdragen aan een eerlijke en rechtvaardige maatschappij.”

Informatie
Heb je een vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met MerweRegt Advocatuur & Mediation op via tel. 0184-899409 of per e-mail: info@merweregt.nl of via social media Instagram (@merweregt)  en Facebook (MerweRegt).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld