Oishi Fusion

MerweMast wordt gezien als ‘eyecatcher’ voor winkelpromenade Kerkbuurt

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Op het Merwedeplein aan winkelpromenade Kerkbuurt is donderdag 22 oktober 2020 rond het middaguur de MerweMast opgeleverd. De plaats kan dienen als overkapping bij optredens en andere activiteiten naar een idee van Kerkbuurtondernemer Anne de Vries. “Weer een stukje afronding van dit mooie project!”, zegt wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van project Kerkbuurt op sociale media. 

De MerweMast is nu voltooid. Het ontwerp is gemaakt aan de hand van een eerste schetsontwerp van Anne de Vries. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24) 

Eind september 2020 werd door Buyk Constructies uit Hardinxveld-Giessendam het frame van de MerweMast geplaatst. Donderdag zijn er drie doeken opgehangen en is LED-verlichting aangebracht, waarbij het licht in alle mogelijke kleuren instelbaar is. Op deze manier kunnen de schaduwdoeken tijdens verschillende gelegenheden op een toepasselijke manier worden verlicht, denk hierbij aan oranje of rood, wit en blauw. De doeken, die de mast compleet maken, zijn aangebracht door VlaggenEnMasten, onderdeel van De Reclamedragers uit Lage Zwaluwe. 

Eyecatcher
Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de onthulling van de MerweMast feestelijk te vieren. “Maar dat zullen we hopelijk wel in het voorjaar 2021 kunnen gaan doen. We zijn er trots op dat we in samenwerking met de gemeente Sliedrecht erin zijn geslaagd met deze eyecatcher de Kerkbuurt weer wat onderscheidener te maken”, zegt Jan de Vos, regisseur De Nieuwe WinkelStraat Kerkbuurt Sliedrecht. De werkzaamheden aan de Kerkbuurt zijn nog niet afgerond. 

Mooie aanvulling
Wethouder Vat was er donderdagmiddag niet bij. Tegen Sliedrecht24 zegt Vat: “Het is echt een mooie aanvulling en trekker voor de Kerkbuurt. We hebben afgesproken om dit heugelijke feit op dit moment verder even aan ons voorbij te laten gaan en in het voorjaar, bij de opening – hopelijk – van het terrassenseizoen, ook de Kerkbuurt een officiële opening te geven.”

2 gedachten over “MerweMast wordt gezien als ‘eyecatcher’ voor winkelpromenade Kerkbuurt”

  1. Super gedaan Anne de Vries! De gemeente kan gerust vertrouwen hebben in ideeën van ondernemers en burgers. Zo zie je maar weer, top!

  2. Echt prachtig, zowel met als zonder verlichting. Complimenten aan de makers en vooral aan ontwerper Anne de Vries. De lantaarnpalen, de speelplaats aldaar en nu dit ontwerp.

    Wellicht goed plan voor de Gemeente om Anne de Vries ook te raadplegen of in te huren voor het Winklerplein, het Watertorenterrein en natuurlijk de aanpassingen van de kinderspeelplaatsen op diverse plekken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld