Merwede zet belangrijke stap richting het kampioenschap

BOVEN-HARDINXVELD/SLIEDRECHT – HKC stond op 2 punten achterstand en de enige concurrent voor de strijd om het kampioenschap. Voor zowel HKC als SKC Merwede was het zaterdag 23 april 2016 dus een belangrijke wedstrijd.

Met veel publiek aan de zijlijn begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. De thuisploeg nam een voorsprong van 2-0, maar lang duurde deze voorsprong niet en Merwede kwam snel op gelijke hoogte.

In de eerste helft scoorde beide ploegen om de beurt, waardoor de wedstrijd spannend bleef. Uiteindelijke was het Merwede die met een minimale voorsprong ging rusten (8-9). In de tweede helft was het de ploeg uit Sliedrecht die beter uit de kleedkamers kwam, want de voorsprong werd meteen vergroot en sloeg Merwede een gaatje van vier punten. HKC kon de achterstand niet verkleinen, want bij ieder doelpunt van HKC had Merwede steeds snel een antwoord.

Knappe overwinning
In het laatste gedeelte van de wedstrijd kwamen Anne Marie Mosterd en Martijn van Rijsbergen nog het veld in. Beide invallers vulden goed hun plek in en Martijn wist zijn goede invalbeurt met een doelpunt te bekronen. Uiteindelijk floot de scheidrechter af bij een stand van 12-18. Een knappe overwinning voor de merwedianen en zo komt het kampioenschap steeds dichterbij.
Komend weekend heeft de selectie van Merwede geen wedstrijd en zaterdag 7 mei 2016 speelt Merwede een thuiswedstrijd tegen VEO, aanvang 15.30 uur.