Merwede/Multiplaat wint van Rust Roest na moeizame wedstrijd

SLIEDRECHT – De selectie van korfbalvereniging Merwede/Multiplaat heeft zaterdag 3 juni 2023 de aansluiting weer gevonden bij de top van de poule. Een moeizame overwinning Rust Roest uit Eindhoven en gunstige uitslagen op de andere velden zorgen ervoor dat de Sliedrechtse korfballers volop in de race zijn voor het kampioenschap.

De laatste twee wedstrijden moeten worden gewonnen, wil Merwede/Multiplaat dit seizoen met een mooie knaller afsluiten. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Na een doelpuntendroogte van negen minuten vond Rust Roest voor het eerst de korf. Dat was de opmaat voor een helft achter de feiten aan lopen. Ondanks dat de verdediging van Merwede/Multiplaat sterk stond, had de ploeg uit Sliedrecht moeite om te scoren. Na een gelijkopgaand begin tot 4-4, pakte Rust Roest voor het eerst een voorsprong van twee doelpunten (4-6). Door een doelpunt in de laatste minuut voor de rust werd de stand bepaald op 7-8.

Voorsprong
Na rust kwam Merwede/Multiplaat iets beter uit de kleedkamer, toch viel het eerste doelpunt na rust weer aan de kant van Rust Roest. Het beeld bleef daardoor hetzelfde en Merwede/Multiplaat keek tot de 11-11 tegen een achterstand aan. Toch werd in deze wedstrijd het karakter van de ploeg weer zichtbaar. Door goed gedisciplineerd spel, kreeg Merwede/Multiplaat steeds meer vat op de wedstrijd en werd er voor het eerst een voorsprong gepakt (13-11).

Vijf ploegen
Na een gemiste strafworp aan beide kanten, sloeg Merwede/Multiplaat toch het gat naar drie punten en leek de wedstrijd gespeeld. Rust Roest dacht hier anders over en bleef nog aanhaken. Ze kwamen zelfs terug tot 15-14 met nog vier minuten te spelen. Een doelpunt van Rianne Swets gooide de wedstrijd in het slot. Door de verliespartij van Tilburg zijn er weer vijf ploegen in de race voor het kampioenschap in deze doldwaze poule.