Merwede/Multiplaat wint overtuigend van Maassluis

MAASSLUIS / SLIEDRECHT – Merwede/Multiplaat speelde zaterdagmiddag 21 september 2019 een uitwedstrijd tegen Maassluis en won daar met 15 – 24. De ploeg uit Sliedrecht móest winnen om de aansluiting bij de top te houden. Maassluis was nog puntloos en wilde van de 0 af, maar in de wedstrijd was er maar één ploeg die verdiende te winnen en dus gingen de punten naar Sliedrecht.

Het was Merwede/Multiplaat dat de score met een afstandsschot opende. Maassluis counterde deze score en ook de volgende voorsprong van de uitploeg werd door Maassluis rechtgetrokken. Vanaf dat moment kon Merwede/Multiplaat een gaatje slaan van drie doelpunten. (Foto Bernadette Struijk / SKC Merwede/Multiplaat)

Maassluis kwam in de eerste helft nog een keer dichtbij tot 5-6 maar de ploeg uit Sliedrecht was vandaag een stuk scherper in de afronding en kon toch weer een groter gaatje slaan. Maassluis bleef redelijk mee scoren waardoor in de rust (8-11) de wedstrijd absoluut niet gespeeld was.

Touwtjes aantrekken
Na rust wist Merwede/Multiplaat meteen op vier verschil te komen. Maassluis scoorde direct tweemaal tegen waardoor een spannende tweede helft eraan leek te komen. Merwede/Multiplaat trok echter in de verdediging de touwtjes behoorlijk stevig aan en kon gestaag de voorsprong uitbouwen. Met nog tien minuten te spelen was het verschil ook 10 (12-22) en was de buit wel binnen voor de Sliedrechtse ploeg.

Nieuw vak
Bij Merwede/Multiplaat kwam er een compleet nieuw vak in zodat een aantal spelers van het tweede team ook nog een aantal minuten mee hebben gespeeld. De prima fluitende scheidsrechter vond het wel welletjes bij 15-24. Een mooie overwinning voor Merwede/Multiplaat. De ploeg uit Sliedrecht zal er alles aandoen om volgende week tegen Kinderdijk deze goede lijn door te trekken. Die wedstrijd begint om 15.30 uur aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht.