Merwede/Multiplaat wint in Zeeland na spannende slotfase

OOST-SOUBURG / SLIEDRECHT – Voor de tweede korfbalwedstrijd van het seizoen reisde de selectie van Merwede/Multiplaat zaterdag 12 september 2020 af naar het zonnige Zeeland. Eerdere duels tegen Fortis uit Oost-Souburg hebben laten zien dat dit altijd spannende wedstrijden zijn. Na een 10-13 winst van het tweede team was het de beurt aan het vlaggenschip.

De eerste aanval van Fortis werd snel afgebroken door een goede onderschepping. Dit bood de kans aan de aanval van Merwede/Multiplaat om gelijk een 0-1 op het scorebord te zetten. Fortis had al snel een antwoord en zorgde ervoor dat de stand weer gelijk getrokken werd. Toch lag het initiatief in de beginfase bij de ploeg uit Sliedrecht, tussenstand 2-4.

Tegenstander
Verdedigend trok Fortis de touwtjes wat strakker aan waardoor Merwede/Multiplaat lastiger tot score kwam. Ondanks goede kansen werd het gat in de korf moeizaam gevonden. Fortis kwam daarentegen steeds meer in de wedstrijd en dat zorgde voor een reeks doelpunten bij de thuisploeg. De ploegen gingen met een stand van 10-7 de rust in.

Strijd
Na rust bleef het gat tussen de beide ploegen iedere keer 2 of 3 punten. Toch kreeg Merwede/Multiplaat steeds meer grip op de wedstrijd. Verdedigend werd als collectief de druk opgevoerd, waardoor Fortis tot moeilijke kansen werd gedwongen. Er werd gestreden voor iedere bal en iedere aanval werd er naar de goede kansen gezocht. Dat zorgde ervoor dat de ploeg uit Sliedrecht van 12-10 op gelijke hoogte kwam, op 12-12.

Koelbloedig
Bij een stand van 13-13 was het nog maar een paar minuten te spelen. Een spannende slotfase brak aan. Eerst was het de ploeg uit Sliedrecht die aan de goede kant van de score kwam, 13-14. Maar Fortis gaf zich niet zo maar gewonnen en kort daarna viel de bal bij Fortis door de korf. De laatste drie minuten waren zenuwslopend. Merwede/Multiplaat verdiende een vrije bal en deze werd koelbloedig binnengeschoten door Dennis van Eijl.

Winst
Uiteindelijk kreeg Fortis nog een aanval om de gelijkmaker te scoren. Die kans ging verloren en een hele lange aanval van Merwede/Multiplaat zorgde ervoor dat Fortis niet nog een aanval kreeg. De scheidsrechter floot af bij een stand van 14-15 en de punten gingen mee naar Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld