Merwede/Multiplaat verliest van Oranje-Wit

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Het is de korfbalploeg Merwede/Multiplaat zaterdag 13 oktober 2018 niet gelukt om de punten mee te nemen uit Dordrecht. Na een goede start zag het Oranje-Wit halverwege de eerste helft langszij komen en een kleine voorsprong pakken. Het gat bleef tot 10 minuten voor tijd steeds op 1 à 2 doelpunten hangen maar in de slotfase breidde Oranje-Wit de voorsprong verder uit, de eindstand werd 18-12.

Merwede/Multiplaat begon voortvarend aan de wedstrijd.

Al snel kon Merwede/Multiplaat een voorsprong van 0-2 pakken, terwijl Oranje-Wit erg zoekende was in het aanvalsspel. De 1-2 van Oranje Wit werd meteen beantwoord met een tegentreffer van Merwede/Multiplaat. Oranje-Wit begon aan te dringen maar telkens wist Merwede/Multiplaat tegen te scoren, totdat Oranje-Wit bij 5-4 haar eerste voorsprong pakte. De rollen waren nu omgedraaid en moesten de roodwitten in de achtervolging. De aansluiting bleef in stand maar Merwede/Multiplaat kon niet dichterbij komen en ging met een achterstand van 2 doelpunten de rust in: 8-6.

Voorsprong
Na rust kon Merwede/Multiplaat vrij snel de aansluitingstreffer noteren. Deze score werd direct weer beantwoord met een doelpunt van de ploeg uit Dordrecht. Dit kat en muis spelletje ging in de tweede helft nog een tijdje door want telkens als Merwede/Multiplaat een doelpunt dichterbij kwam, had Oranje-Wit een antwoord klaar. Bij 11-9 wist Oranje-Wit voor het eerst in de wedstrijd het verschil op drie doelpunten te brengen waarna zij snel uitliepen naar een voorsprong van 4 doelpunten. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 18-12. Helaas kon Merwede/Multiplaat de winst niet naar zich toe trekken. Zaterdag 20 oktober 2018 om 15.30 uur staat de thuiswedstrijd tegen GKV op het programma.