Merwede/Multiplaat pakt winst in wedstrijd tegen Alblatros

ZWIJNDRECHT / SLIEDRECHT – Na het puntverlies tegen Kinderdijk stond er zaterdag 21 mei 2022 weer een topper op het programma voor Merwede/Multiplaat. Op sportcomplex Bakestein aan de Develsingel in Zwijndrecht speelde de Sliedrechters een uitwedstrijd tegen Alblatros. Het werd 11-15.

Merwede/Multiplaat schoot goed uit de startblokken. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam uit handen van Merwede/Multiplaat. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Nadat Albatros snel de gelijkmaker binnen schoot liep Merwede/Multiplaat vervolgens uit naar een 1-5 tussenstand. Binnen 3 minuten antwoordde de tegenstander en werd de wedstrijd spannender. Tot aan de rust werd er om en om gescoord, waarbij Merwede/Multiplaat steeds aan de goede kant van de score bleef. Met een score van 6-8 floot de scheidsrechter voor de rust.

Doorloopbal
Na rust ging het scoreverloop verder, waar voor rust mee geëindigd werd. Via een goed doelpunt van Mariëtte werd er een gat van drie doelpunten geslagen in het voordeel van de Sliedrechters. Via een mooie doorloopbal van Dennis kwam de stand op 8-12. De rest van de wedstrijd werd het gat niet kleiner dan drie doelpunten en kon Merwede/Multiplaat de wedstrijd uitspelen.

Dicht bij elkaar
Door de goede overwinning van het vlaggenschip is de strijd om het kampioenschap nog in volle gang en staan er veel ploegen op de ranglijst dicht bij elkaar. De resterende drie wedstrijden zullen daarom erg belangrijk worden voor de ploeg van Arthyn Muller. Zaterdag 28 mei 2022 speelt de selectie tegen Fortis, aanvang 15.30 uur.