Merwede/Multiplaat pakt punten onder herfstachtige omstandigheden

KINDERDIJK / SLIEDRECHT – De zesde wedstrijd in poule 1F is door het eerste team van korfbalvereniging Merwede/Multiplaat zaterdagmiddag 10 oktober 2020 met ruim verschil gewonnen tegen Kinderdijk. Na een sterk begin, trokken de Sliedrechters de wedstrijd al snel naar zich toe. In de stromende regen volgde een stabiele tweede helft waar de overwinning nooit meer in gevaar kwam, eindstand 9-16.

Speelster Tessa Visser met de doorloopbal actie. Merwede/Multiplaat creëerde vanaf het begin gevaar met mooie kansen en in minuut 4 was het raak. Enkele minuten later stond er een mooie 0-3 op het scorebord waar Kinderdijk vervolgens wat terug deed middels een strafworp. (Foto Bernadette Struijk)

De weergoden deden er nog een schepje regen bovenop en dat kwam het spel niet ten goede. Toch wisten de Merwedianen een gat te slaan naar 1-8. Vlak voor rust maakten de Alblasserdammers de 2-8, dit was ook de stand toen de arbiter het signaal gaf voor de rust.

Doelpuntenreeks
Na de rust was het de thuisspelende ploeg op sportcomplex Molendijk die de score opende met een schot en vervolgens ook een strafworp benutte. Kinderdijk leek heel even dichterbij te komen, maar Merwede/Multiplaat counterde direct met een schot, 4-9. De tussenstand werd even naar een verschil van 4 gebracht. Dichterbij is Kinderdijk niet meer geweest. Na een time-out werden de afspraken aangescherpt en er volgde een doelpuntenreeks aan de kant van Merwede/Multiplaat, 5-13. Het grootste verzet van de thuisploeg was toen wel gebroken en de voorsprong werd uitgebouwd naar 9-16.

Livestream
Een prima overwinning waar het publiek wellicht onder deze weersomstandigheden sowieso thuis was gebleven. Met dank aan de livestream van Kinderdijk zagen de supporters een team wat goed om ging met de omstandigheden en strijdlustig was. Ook had Merwede/Multiplaat het verdedigend weer goed op orde, ingrediënten die volgende week weer nodig zijn in de kraker tegen Albatros. De medekoploper komt zaterdag 17 oktober 2020 om 15.30 uur op bezoek in Sliedrecht.