Merwede/Multiplaat ontsnapt ternauwernood tegen Juliana

OUD-GASTEL / SLIEDRECHT – Na drie goede wedstrijden op rij met veel doelpunten wilde de Sliedrechtse Korfbal Club Merwede/Multiplaat zaterdag 1 februari 2020 een vierde wedstrijd tegen Juliana aan toevoegen. Tegen het team uit Oud-Gastel vielen de doelpunten echter uiterst moeizaam. Sliedrecht ging toch met twee punten naar huis, eindstand 20-21.

SKC Merwede/Multiplaat-speler Jeffrey van Son met de aanvalsactie. (Foto Bernadette Struijk / SKC Merwede/Multiplaat)

Merwede/Multiplaat begon goed met lange aanvallen waarin zeven tot acht keer werd geschoten. Alleen het vizier stond niet op scherp waardoor het lang duurde voordat de eerste doelpunt viel. Uiteindelijk bracht de ploeg uit Sliedrecht wel de score op gang, dat was na vier minuten. In diezelfde minuut wist ook Juliana zichzelf op het scorebord te zetten.

Gelijke (rust)stand
De uitploeg kwam na de vakwissel wel direct weer op voorsprong, maar kon daarna vijf minuten de korf niet vinden. Die tijd wist Juliana te benutten door een 4-2 voorsprong te pakken. Merwede/Multiplaat wist daarna de korf wat makkelijker te vinden en kon de voorsprong ombuigen in een 5-7 en 6-8 voorsprong. Maar ondanks de goede aanvallen kon Merwede/Multiplaat niet doordrukken en schoot Juliana een zeer hoog percentage. Daardoor kon de ploeg uit Sliedrecht niet loskomen en moest het zelfs weer een aantal keer in de achtervolging. Uiteindelijk zochten beide ploegen de kleedkamer op bij een 13-13 ruststand.

Nek-aan-nek
Ook in de tweede helft nam Merwede/Multiplaat het initiatief met een 13-14 en 14-15 voorsprong. Het niveau van beide ploegen in de tweede helft was niet om over naar huis te schrijven Toch was het Juliana dat in deze fase van de wedstrijd steeds aan de goede kant van het scorebord stond, tot 18-18. In de laatste vijf minuten kon Merwede/Multiplaat gelukkig wel de voorsprong pakken. Al ging dat met horten en stoten. Telkens als de voorsprong op het bord stond, kwam Juliana weer langszij.

Geen goede pot
Met een minuut nog te spelen werd de 20-21 binnengeschoten. Juliana kreeg nog een vrije bal, maar door te vroeg instappen van de medespelers kreeg Merwede/Multiplaat de bal weer in bezit en kon de laatste twintig minuten uitspelen, waarbij Merwede/Multiplaat aan het langste eind trok. Het was geen goede pot en de spelers moeten de wedstrijd daarom maar snel vergeten. Het belangrijkste is dat de punten mee zijn gegaan naar Sliedrecht. Volgende week staat in sporthal De Stoep weer een belangrijke en gelijk lastige wedstrijd tegen Albatros op het programma. Deze wedstrijd begint om 18.55 uur.