Merwede/Multiplaat ontneemt VEO kampioenskansen in spannend uitduel

VOORBURG / SLIEDRECHT – De stand voorafgaand aan het duel voorspelde zaterdag 18 maart 2023 een zware pot voor het eerste korfbalteam van Merwede/Multiplaat tegen VEO in Voorburg. In de eerste onderlinge ontmoeting tussen Merwede/Multiplaat en VEO bleven de punten niet in Sliedrecht, maar gingen ze mee met de bezoekers. Zaterdagmiddag werd de zaalkorfbalwedstrijd door de Sliedrechters met 20-24 gewonnen.

In Voorburg stonden beide teams voor de tweede keer tegenover elkaar. Vanaf het startsignaal ging de wedstrijd gelijk op. (Foto Bernadette Struijk)

Beide ploegen wisten elkaar goed bij de les te houden totdat doelpunten van Dennis, Sanne en Jeffrey het eerste gat sloegen (4-7) in het voordeel van Merwede, met het één van 3 doelpunten zochten beide teams de kleedkamer op (9-12).

Spanning terug
In de tweede helft bleven beide ploegen scoren, waardoor de spanning in de wedstrijd blijft. VEO naderde  Merwede/Multiplaat zelfs nog tot één punt, waardoor de spanning volledig terug in de wedstrijd was (19-20). Met nog een paar minuten te spelen, speelde Merwede/Multiplaat knap de wedstrijd uit. Merwede/Multiplaat nam punten mee naar huis en staat nu op de vierde plaats in de Eerste Klasse. Zaterdag 25 maart 2023 speelt het eerste om 18.30 tegen Vitesse in Barendrecht.