Merwede/Multiplaat kan niet stunten tegen koploper Swift

SLIEDRECHT – Het eerste korfbalteam van Merwede/Multiplaat speelde zaterdag 18 mei 2019 thuis tegen Swift uit Middelburg. Het was een pittige opgave voor de rood-witten. Er werd uiteindelijk verloren met 13 – 24. Door deze uitslag en door de winst van Valto staat Merwede/Multiplaat nu samen met GKV op de laatste plaats.

Merwede/Multiplaat heeft de punten juist hard tegen om zich te handhaven in de overgangsklasse en Swift staat nog ongeslagen bovenaan. 

Op de zonnige zaterdagmiddag begonnen beide ploegen fel aan de wedstrijd. Het waren de gasten die voor de eerste 2 doelpunten tekenden. Merwede/Multiplaat creëerde moeizaam kansen en de doelpunten waren dus zeldzaam. De gasten uit Zeeland hadden dit probleem niet en schoten een stuk zuiverder dan de thuisploeg. Eenvoudig liep Swift uit naar een 2-8 tussenstand. 

Meer druk
Merwede/Multiplaat probeerde verschillende aanvallen te spelen, maar konden niet in het gebruikelijke spel komen. Verdedigend werd er meer druk gegeven op de tegenstander, waardoor de ook Swift minder scoorde. Beide ploegen gingen rusten bij een stand van 5-11. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde als de 1e helft. De spelers van Swift schoten beter dan de spelers van Merwede/Multiplaat. De gasten liepen verder weg en de ploeg uit Sliedrecht kon niet bij blijven. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 13-24.

Derby
De komende wedstrijden moeten dus nodig punten gepakt worden om te handhaven in de Overgangsklasse. Zaterdag 25 mei 2019 speelt Merwede/Multiplaat tegen HKC in Boven-Hardinxveld. Aanvang wedstrijd, aanvang 15.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld