Merwede/Multiplaat is Albatros niet de baas

SLIEDRECHT – Het treffen tussen de korfbalverenigingen SKC Merwede/Multiplaat en Albatros stond zaterdag 8 februari 2020 op het programma. Voor beide ploegen waren de belangen duidelijk. Merwede/Multiplaat moest winnen om aansluiting bij de top te houden. Albatros wilde winnen om afstand te nemen van de onderste regionen. Na vorige week nog met de schrik vrij te komen, kreeg Merwede/Multiplaat deze week de deksel op de neus. Het moest een 23-25 nederlaag incasseren.

Op de foto Steven Bakker in een rebound duel. (Foto Bernadette Struijk)

Vorige week werd de korf moeizaam gevonden ondanks voldoende kansen. Deze week werd de korf ook moeizaam gevonden maar was de kwaliteit van de schoten gewoon een stuk minder. Daardoor begon Merwede/Multiplaat met veel één-schots aanvallen. Het duurde vier minuten voordat Merwede/Multiplaat de korf wist te vinden. Toen keek het al tegen een 0-2 achterstand aan. De thuisploeg kwam daarna wel beter in de wedstrijd en wist het tij langzaam aan te keren waardoor het halverwege de eerste helft een 7-6 voorsprong had. Bij 10-8 had Merwede/Multiplaat zelfs voor het eerst een gaatje van twee. Het kon echter niet doordrukken naar een grotere voorsprong, waardoor de ploegen uiteindelijk de rust in gingen bij een stand van 13-12.

Kort op voorsprong
Na de rust maakte Albatros meteen de gelijkmaker. Toch weet Merwede/Multiplaat weer uit te lopen naar twee doelpunten verschil bij 15-13 en 16-14. Verdedigend maakt het echter te veel fouten waardoor Albatros weer langszij weet te komen: 17-17. In deze fase weet Merwede/Multiplaat het vooral verdedigend goed dicht te houden. Aanvallend loopt het nog niet helemaal vlekkeloos maar de ploeg weet toch een gat van vier doelpunten te slaan naar 21-17. Twee keer knipperen en de voorsprong was ook weer vervlogen. In nog geen twee minuten staat er een minimale voorsprong van 21-20 op het bord en breekt er een spannende slotfase aan. Merwede/Multiplaat kan in deze fase de korf veel te lastig vinden en geeft de doelpunten te gemakkelijk weg waardoor Albatros het initiatief heeft. De laatste vijf minuten weet de thuisploeg zelfs helemaal niet meer te scoren, waardoor Albatros er met de winst vandoor gaat: 23-25.

Kinderdijk
Een slechte generale voor de belangrijke wedstrijd tegen Kinderdijk volgende week. De wedstrijd begint zaterdag 15 februari 2020 om 16.10 uur in de Molenzichthal.