Merwede/Multiplaat gaat met overwinning zaal in

OUD-GASTEL / SLIEDRECHT – De eerste returnwedstrijd stond zaterdag 30 oktober 2021 op het programma. Merwede/Multiplaat 1 nam het op tegen Juliana uit Oud Gastel. Ondanks dat Juliana haar laatste twee thuiswedstrijden wist te winnen, liet Merwede/Multiplaat 1 zich onder herfstachtige omstandigheden niet verrassen en keerde met beide punten in de tas naar Sliedrecht (14-16).

Robbert Bakker in een reboundduel. (Foto Bernadette Struijk)

De tweede ontmoeting was een belangrijke wedstrijd voor de Merwedianen (zeven punten uit zeven wedstrijden) om een gat te slaan met de onderste drie ploegen, Juliana, Fortis en Kinderdijk, die na zeven wedstrijden op vier punten stonden.

Niet op scherp
Vanwege de regenachtige weersomstandigheden kon de ploeg onder leiding van Theo Struijk, die coach Mollet verving vanwege ziekte, de korf lastig vinden. Pas na ruim een kwartier konden de Sliedrechters een beetje afstand nemen van het stugge Juliana door een afstandsschot van Twan van de Wetering (2-6). Hoewel Merwede/Multiplaat het verdedigend de eerste helft goed onder controle had, stond het vizier niet op scherp en verzuimde het voor rust verder afstand te nemen. Met een ruststand van 4-7 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Veerkracht
De tweede helft was het de ploeg uit Oud Gastel die in hun eerste aanval het verschil weer naar twee bracht. Door dit doelpunt leek de ploeg uit Oud Gastel te gaan geloven in een resultaat. Ondanks dat Sanne de Jong namens Merwede/Multiplaat met een afstandsschot het verschil direct weer op drie doelpunten bracht, begon Juliana van grote afstand raak te schieten. Merwede/Multiplaat toonde veerkracht door mee te scoren, maar kon niet voorkomen dat de opgebouwde voorsprong van voor de rust na acht minuten weer was verdwenen. Ondanks de gelijke stand (10-10) raakte de ploeg van Struijk niet in paniek.

Uit gevarenzone
De rood-witten bleven in regen als collectief werken voor de doelpunten en kreeg verdedigend weer wat meer controle. Merwede/Multiplaat liep gestaag uit en pas na vier doelpunten op rij kon Juliana weer wat terug doen. Ondanks dat Robbert Bakker zeven minuten voor tijd met een doorloopbal de marge weer vergrootte naar vier doelpunten, gaf Juliana zich nog niet verloren. De ploeg uit Oud Gastel zocht fysiek het randje op en bracht het verschil met nog enkele minuten op de klok naar twee. De overwinning van Merwede/Multiplaat kwam, mede door een gemiste strafworp van Juliana in de slotminuut, niet meer in gevaar.

Klassement
Doordat Merwede/Multiplaat opnieuw van Juliana wist te winnen, staat de ploeg na acht wedstrijden met negen punten in de middenmoot van deze onvoorspelbare poule 1F. De onderlinge verschillen in deze veldcompetitie zijn klein, omdat Merwede/Multiplaat slechts drie punten achter koploper KOAG staan. Als de omstandigheden het toelaten hopen we het Sliedrechts publiek bij de start van de zaalcompetitie weer te zien zaterdag 27 november 2021.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld