Merwede hervat veldcompetitie met overwinning

SLIEDRECHT – Sliedrechtse Korfbalclub Merwede (SKC Merwede) speelde zaterdag 2 april 2016 een uitwedstrijd tegen Sparta uit Nijkerk. Sparta stond voor aanvang van de wedstrijd twee punten achter koploper Merwede. Het was een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen.

De dames en heren van Merwede 1. (Foto SKC Merwede)

In de beginfase van de wedstrijd was het de thuisploeg die de leiding nam en een 3-1 voorsprong pakte. Merwede speelde naar eigen zeggen goed maar vergat het belangrijkste, het afronden van de kansen. Verdedigend stonden de Merwedianen goed, waardoor Sparta niet verder kon uitlopen. Aan het einde van de eerste helft waren het de gasten uit Sliedrecht, die een voorsprong van 6-9 pakten. Sparta vocht zich in de laatste minuten van de eerste helft terug in de wedstrijd en kon de schade met rust beperken tot 8-9.

Voorsprong
Na rust was het Merwede, die goed begon aan de tweede helft en de voorsprong snel vergrootte naar 8-12. Merwede controleerde de rest van de wedstrijd en liet Sparta niet meer in de wedstrijd terugkomen. In de laatste minuten mochten Vincent Bakker en Anne Marie Mosterd het veld betreden. De scheidsrechter gaf het eindsignaal bij een stand van 14-20. Kevin van Beest scoorde deze wedstrijd vijf keer, Iris van Eijl vier. Simone de Graaf en Tessa Visser gooiden de bal elk drie keer door de korf. Steven Bakker en Robbert Bakker twee keer. Ramon van Meeteren scoorde één keer.

Thuiswedstrijd
Zaterdag 9 januari 2016 heeft Merwede een thuiswedstrijd. Tegenstander is Roda uit Westzaan. De wedstrijd begint om 15.30 uur.