Mensenhandelzaak in programma ‘Bureau Rijnmond’

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – In het opsporingsprogramma ‘Bureau Rijnmond’ is donderdag 20 oktober 2016 aandacht besteed aan de mensensmokkelzaak. Het programma werd rond 17.20 uur uitgezonden op de regionale omroep RTV Rijnmond. Het programma wordt de komende uren elk uur herhaald tot vrijdag 17.00 uur.

Foto van de verdachte van betrokkenheid bij mensensmokkel. Hier vastgelegd op video bij Albert Heijn Sliedrecht. (Foto uit bewakingsvideo)

‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. De politie is op zoek naar een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij mensensmokkel zaterdag 20 augustus 2016 in Sliedrecht. Een 47-jarige man en een 29-jarige man zijn hiervoor al eerder aangehouden. 

Verdachten aangehouden
De politie surveilleerde die zaterdag rond 17.00 uur op de Leeghwaterstraat in Sliedrecht. De Leeghwaterstraat is gelegen in het industrieterrein Nijverwaard. Ter hoogte van pandnummer 25 wordt een auto merk Seat gezien met Engels kentekennummer. De auto wordt gecontroleerd. 

Verdachte gezocht
In de auto zitten drie mannen op de achterbank, die later verklaren dat ze naar Engeland gebracht zouden worden. Tijdens de controle komen er nog drie andere mannen aan lopen vanaf de Conradstraat. Een van die mannen draait zich om bij het zien van de politie en loopt weer terug de Conradstraat op. De andere twee mannen lopen door naar de politie en blijken de bestuurder en de bijrijder van de Seat te zijn. Zij worden, samen met de drie inzittenden, aangehouden. De derde weggelopen man wordt niet meer gevonden. 

Signalement
Na verder onderzoek blijkt dat de bestuurder van de Seat samen met een onbekende verdachte boodschappen heeft gedaan in supermarkt Albert Heijn aan de Burgemeester Winklerplein. De derde verdachte staat hier goed op beeld. Signalement verdachte: blauw t-shirt, spijkerbroek, rond 30 jaar en 1.70- 1.80 lang, licht getint. Wie (her)kent deze man? Neem dan contact op met de politie via tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld