Japans restaurant Oishi Fusion

Medische keuringen voor verlengen van rijbewijs

SLIEDRECHT – Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110, medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Dat kan woensdag 11 maart 2020, woensdag 8 april 2020 en woensdag 13 mei 2020.

Houd zelf de einddatum van jouw rijbewijs in de gaten. Ondanks de coulanceregeling adviseert Regelzorg toch een gezondheidsverklaring te kopen minimaal vier maanden voor einddatum van je rijbewijs. (Archieffoto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,–. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 70,–. Plan zelf makkelijk en snel een afspraak hier online. Of bel de afsprakenlijn tel. 088-2323300.

Eerst gezondheidsverklaring
Voordat je een afspraak maakt, koop je eerst een gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van uw DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet je eerst invullen en opsturen naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens je de papieren, die de arts moet invullen, het keuringsverslag, thuisgestuurd krijgt. Op dat moment kan je pas een afspraak maken voor de keuring. Aangeraden wordt een afspraak te maken bij een arts die jouw formulier op de computer (digitaal) invult.

2 gedachten over “Medische keuringen voor verlengen van rijbewijs”

  1. Geachte heer Prins,

    Wij kiezen op Sliedrecht24 bewust voor de je en jou(w) vorm.
    Dat vinden wij ‘dichterbij schrijven’, dan het (ook ouderwetsere) ‘u’ in artikelen.
    Onze keuze dus en daar is niets brutaals aan. Dat is uw mening.

  2. Als JIJ nu eens begon in officiële stukken U te schrijven in plaats van jij. Maar dat zal JIJ wel niet doen. Onbeschoft zijn is zoveel gemakkelijker. Sliedrecht moet natuurlijk mee in de vaart der volkeren. Wees er gelukkig mee.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld