Medailles en finaleplaatsen voor springsters Synergos

SLIEDRECHT – De springsters van omnisportvereniging Synergos hebben zaterdag 24 maart 2018 in Zoetermeer meegedaan aan de derde en laatste plaatsingswedstrijd op de trampoline. Met deze wedstrijd hebben zij maar liefst zes finaleplaatsen binnen gehaald. Na eerdere succesvolle plaatsingswedstrijden, werd  deze laatste wedstrijd afgesloten met drie gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles.

Emanuela Brandwijk (goud) werd op het podium geflankeerd door haar clubgenoten Larysa Zabi (zilver) en Katelyn Dodenbier (brons) en beiden hebben ook een ticket verdiend voor de finale in Ahoy Rotterdam. (Foto Synergos)

Een tweede plaats was er voor Lois de Jager en daarmee heeft zij een plaats in de finale verdiend in de categorie jeugd meisjes E. Haar clubgenoten Nikita de Kock en Yalda Zabi eindigden respectievelijk op een vijfde en zesde plaats en dat was net niet genoeg voor plaatsing in de finale. Emanuela Brandwijk was bij de junioren dames D al verzekerd van de finale en behaalde voor de derde keer op rij een gouden medaille. Jara van Dijk kwam niet verder dan een zevende plaats en dat was helaas niet genoeg om de finale te halen.

Synchroon
In de klasse senior dames D heeft Desi van Son een eerste plaats behaald en daarmee ook een ticket voor de finale. Clubgenote Divinia Moreauw sprong niet haar beste wedstrijd, maar behaalde daarmee toch nog een derde plaats. Helaas was dat net niet voldoende om de finale te halen. Op het onderdeel synchroon springen in de klasse junior/senior dames D hebben Katelyn Dodenbier en Desi wederom een gouden medaille behaald en hebben daarmee een finaleplaats veilig gesteld. Met het behalen van de medailles en finaleplaatsen hebben de Synergos springsters een fantastisch resultaat behaald. De finales zijn zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 in het sportpaleis Ahoy Rotterdam.