Oishi Fusion

Matthäus Passion Soli Deo Gloria kent inleiding én concert

SLIEDRECHT – C.O.V. Soli Deo Gloria zet de traditie voort van de tweejaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastiaan Bach.  Dat gaat voor de 16e keer ebeuren zaterdag 24 maart 2018 in de Grote Kerk, Kerkbuurt 131. De kerk is vanaf 19.00 uur open; het concert begint om 19.30 uur. Het belooft een prachtig concert te worden. 

Het koor is dit keer uitgebreid met slechts een klein aantal  projectleden om de klank en de tekst zo helder mogelijk te krijgen en het volume niet te laten overheersen. Op die manier krijgen ook het meewerkende jongerenkoor, het orkest en de solisten meer aandacht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Aan het concert werkt een groot aantal mensen mee onder wie jongerenkoor Chantiel Orkest, André de Jager (New Symfonics Orgel), Frank Rutgers (cello), Sander van de Houten (klavecimbel), Harjo Neutkens (theorbe), evangelist Aart Mateboer, Tim Maas (Christus), Merel van Geest (sopraan),  Adélaïde Rouyer (alt), Jeroen van Vaal (tenor) en Benjamin Sattlecker (bas). Het geheel staat onder leiding van de vaste dirigent van Soli Deo Gloria : Danny Nooteboom. 

Entreebewijs
Kaarten kunnen vanaf nu worden besteld. Dat kan via de website van C.O.V. Soli Deo Gloria Kaarten voor dit concert kosten € 25,00. Aan de kerkdeur betaal je een € 27,50. Ga vroeg, want de ervaring leert dat de kerk bij dit concert altijd vol is. 

Lezing in CJMV gebouw
Voor mensen, die de Matthäus Passion nog nooit ( live ) hebben meegemaakt en meer willen weten van de achtergrond van deze muziek wordt zaterdag 17 maart 2018 in het CJMV-gebouw aan de Stationsweg 29 een inleiding gehouden door Danny Nooteboom. Dat gebeurt op een boeiende manier met beeld en geluid. De aanvang is 19.00 uur en de toegang is gratis.

Vooral voor mensen die niet vaak een Matthäus hebben gehoord, kan dit het beluisteren van het concert zaterdag 24 maart 2018 makkelijker maken. Maar ook voor de doorgewinterde Matthäusgangers wil Danny Nooteboom nieuwe “weetjes” vertellen. De lezing is geschikt voor iedereen vanaf ongeveer  14 jaar ( of jonger als zij wat ingewijd zijn in de klassieke muziek ). Er is natuurlijk gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Honderd jaar
Deze inleiding past in het programma dat is opgesteld in verband met het 100-jarig jubileum dat het koor in 2019 hoopt te vieren. De vereniging zal dat met allerlei activiteiten gaan vieren, waar de inwoners van Sliedrecht veel plezier aan gaan beleven. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld