Japans restaurant Oishi Fusion

Masters of Spam zaterdagavond in The Moonshine

SLIEDRECHT – Straight out of de Achterhoek voor een foute party met een bagger vette rocksaus… Zaterdag 6 april 2019 staat Masters of Spam op het podium van muziekcafé The Moonshine, Stationsweg 3. De eerste set begint om 21.30 uur, entree is gratis. 

Als ware keurslagers maken de Masters of Spam gehakt van de meest uiteenlopende seventies- en eighties-hits en een enkel nineties nummer. Van ABBA tot ZZ Top gaan onder het mes en worden vervolgens net even anders geserveerd. Over het algemeen een paar tandjes sneller, een snufje steviger en altijd met een vette knipoog.

Tekst gaat onder video verder.
Vast een voorproefje van Masters of Spam.

De Masters of Spam zijn voortgekomen uit Bertje And The Undertakers en bestaat uit vier leden met de veelzeggende namen: The Japeman, Fleddie Meurkerrie, Big Boss en Blockbuster.

Smac
De naam van de band verwijst niet zozeer naar de mailtjes waar we allemaal een hekel aan hebben, maar naar de Amerikaanse blikjes vette ham die wij kennen als Smac. Al meer dan vijftien jaar torpedeert het viertal de podia en is dan ook een graag geziene gast op de roemruchte tentfeesten in het oosten.

Gekkigheid
Geïnspireerd door de glamrock en hardrock uit de jaren zeventig en tachtig verbouwen de Masters of Spam de meest onwaarschijnlijke covers uit een grijs verleden. Onder het motto “met een muur van gitaren is alles te pruimen” worden ook de Hollandse hit of Duitse Schlager niet geschuwd in een spetterende show vol gekkigheid.

Wilde haren en luide gitaren
Als heerlijk contrast laat de band het betere (hard)rockwerk, van bijvoorbeeld Thin Lizzy en Motörhead, wel intact en in de Mad-ley denderen 35 hits uit de Top2000 voorbij in een kwartier. “De combinatie van foute jaren ’70 outfits, wilde haren en luide gitaren maakt van de Masters of Spam een bijzondere vertoning die aansluit bij het knettergekke karakter van de band. Pure kitch met kloten, vet en rauw als een blikje Spam, maar best lekker… Tenminste, als je het met een korreltje zout neemt ;-)”, aldus The Moonshine.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld