Massagepraktijk Evenwicht is er ook voor mensen met kanker

SLIEDRECHT – Vanuit een innerlijk gevoel, noem het passie, heeft Mirjam van Eijnsbergen van Massagepraktijk Evenwicht aan Valkweg 6 zich als massagetherapeut gespecialiseerd in massage bij kanker. Zonder deze kennis mag een masseur mensen die deze ingrijpende ziekte hebben niet ontvangen in hun praktijk. Van Eijnsbergen is de enige in Sliedrecht, die deze massage aanbiedt. 

Massage geeft geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Van Eijnsbergen: “Massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen.” (Foto Massagepraktijk Evenwicht)

Als je de diagnose kanker krijgt , is niets meer zeker. “De regie over je eigen leven raak je kwijt en maakt plaats voor ziekenhuis bezoeken, behandelingen en bijwerkingen. Je krijgt te maken met mentale, fysieke, emotionele en sociale stress. Juist dan kan een massage zoveel doen voor lichaam en geest. Om meer in balans te komen”, legt Mirjam van Eijnsbergen uit. Massagepraktijk Evenwicht is ook aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker.

Weer mens voelen
De ervaring die zij inmiddels in haar praktijk heeft opgedaan bij deze vorm van massage vindt ze hartverwarmend. Van Eijnsbergen: “Gewoon weer eens het lichaam op een prettige manier te mogen ervaren en je weer mens te voelen in plaats van patiënt. De verlichting die dat biedt, op zowel fysiek als mentaal gebied, geeft de mensen die ik ontvang een grote glimlach die ik niet vergeet.” 

Lange weg
In ziekenhuizen wordt massage als complementaire ondersteuning bij kanker steeds vaker ingezet. “Het Netwerk Massage bij Kanker zet zich al tien jaar in om hier zo breed mogelijk toegang voor te krijgen. Een lange weg is nog te gaan om artsen en dergelijke te overtuigen van de positieve invloed van massage. Dit doet het netwerk onder andere door zoveel mogelijk op bijvoorbeeld landelijke informatie dagen aanwezig te zijn, informatie te delen, te laten ervaren”, vertelt Van Eijnsbergen.

Borstkanker
In Bilthoven bij Utrecht is zaterdag 8 oktober 2022 een sponsorloop in het belang van borstkanker. Ook daar is Van Eijnsbergen. Ze is als vrijwilliger aanwezig in het Alexander Monro ziekenhuis, gespecialiseerd in borstkanker.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld