Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Man na hulpgeroep gered uit recreatiegebied De Merwelanden

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Verschillende mensen in Sliedrecht hebben woensdagavond 8 augustus 2018 iets meegekregen over een redding in recreatiegebied De Merwelanden. Zij hoorden de politiehelikopter, die hulp aan het bieden was bij een reddingsactie. Er was alarm geslagen, nadat hulpgeroep was gehoord uit de omgeving van de Sionsloot. Het ging om een man (31) uit Dordrecht, die volgens de politie al twee dagen was vermist. De man was onderkoeld en in de war.

Tijdens de reguliere oefenavond zagen de vrijwilligers van het KNRM reddingsstation Dordrecht de politiehelikopter overvliegen in de richting van recreatiegebied De Merwelanden. Op hetzelfde moment kregen ze een alarm voor een watersporter in problemen. De KNRM schoot te hulp met de reddingsboten Tjepke Ekkelboom en KBW 1910. (Foto KNRM)

Tekst gaat onder tweet verder.

De politie was als eerste ter plaatse en hoorde het hulpgeroep ook. Om mee helpen zoeken werd een politiehelikopter opgeroepen. Bovendien vorderde de politie volgens de KNRM enkele boten van passanten om ook te kunnen gaan zoeken. In de grienden werd een man gevonden. Met een brancard is hij aan boord van de reddingsboot gebracht en daarna overgebracht naar de brug bij het Kors Monsterpad. Daar stond een ambulance klaar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld