Made in Europe Keurmerk voor waterbouwer Van den Herik

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Het moment was in de aanloop naar de Europese verkiezingen… Een bijzonder moment aan de Industrieweg, donderdagochtend 30 mei 2024. Leo de Gelder (CDA) – kandidaat voor het Europarlement – overhandigde in aanwezigheid van plaatselijk voorzitter van het CDA Arie van den Herik (op foto onder – red.) het ‘Made in Europe’ Keurmerk aan Jan Huijbers, directeur van de Van den Herik Groep. Van den Herik was toevallig vandaag én tijdens de lange voorbereiding samen met de Explosieven Opruimingsdienst nauw betrokken bij de ontmanteling van de grote vliegtuigbom aan de Claes de Vrieselaan in Rotterdam.  

Kandidaat-Europarlementariër van het CDA Leo de Gelder (rechts) overhandigt het Made in Europe Keurmerk aan Jan Huijbers, directeur van het gerenommeerde waterbouwbedrijf Van den Herik. “Met het verstrekken van dit keurmerk wil het CDA haar waardering uitspreken voor de lokale ondernemer en vragen we aandacht om constructie van waterbouwkundige werken binnen Europa – en dus ook in Nederland – te behouden”, zegt De Gelder. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Ook aanwezig bij de uitreiking was Joost de Jong, bestuurslid van CDA Sliedrecht. Het CDA constateert dat veel constructies en producten vanuit buiten Europa worden geproduceerd en geïmporteerd, onder andere uit China. Het CDA wil dat er meer door Europese ondernemers wordt gemaakt. “Dat vraagt niet alleen iets van de politiek, maar ook iets van ondernemers en consumenten. Samen moeten wij de omslag maken en ondernemers ondersteunen en stimuleren door bewust te kiezen voor producten en diensten, die vanuit Europa worden aangeboden”, vult De Gelder aan.  

Plaats een reactie

*=Verplicht veld