Machtig stemgeluid van 250 mannen in Grote Kerk

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de Grote Kerk aan de Kerkbuurt is zaterdagavond 9 september 2023 voor de eerste keer een mannenzangavond gehouden. Deze was georganiseerd door de wijken 3 en 4 (Gereformeerde Bond) van de Hervormde Gemeente. Deelname was niet alleen toegankelijk voor mannen van de eigen kerkelijke gemeente, maar ook voor andere kerkgenootschappen. Ruim tweehonderd mannen zorgden – in meerdere opzichten – voor een warm stemgeluid.

De organisatie was verheugd met de grote opkomst. Psalmen, lofzangen en geestelijke liederen werden uit volle borst gezongen. Een aanzienlijke delegatie van Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus zorgde voor ‘aanstuwing’ van het volume. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De algehele leiding van de avond werd verzorgd door Ton den Hartog. Hij las onder andere de verbindende woorden tussen de gezongen liederen. Begeleiding op het Naberorgel was in handen van drie organisten: René van den Bos, Jaco van de Graaf en Harry van Leeuwen. Op het programma stonden onder andere ‘Ik heb de vaste grond gevonden’, ‘Eén Naam is onze hope’ en ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’. Via de livestream was de zangavond voor ‘thuisluisteraars’ via YouTube te volgen. Later alsnog kijken en luisteren is uiteraard mogelijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld