Maat vol voor Slydregt.NU: ‘Crisisnoodopvang dicht per 1 juli 2023’

SLIEDRECHT – “Het is absoluut schokkend om te horen dat er wapens zijn gevonden in het kluisje van een bewoner van de crisisnoodopvang in het gemeentekantoor. Dit incident bevestigt opnieuw de gevaren en problemen die gepaard gaan met deze opvang. Het is echter teleurstellend om te zien dat burgemeester Jan de Vries (CDA) dit afdoet als een op zichzelf staand incident en vasthoudt aan het idee dat het verdubbelen van het aantal beveiligers voldoende is om de veiligheid te waarborgen”, stelt fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) vrijdagmiddag 26 mei 2023, “Als Slydregt.NU eisen wij dan ook dat de crisisnoodopvang per 1 juli 2023 definitief wordt gesloten.”

Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU): “We hebben geen vertrouwen meer in het management van de opvang en vinden dat burgemeester De Vries de veiligheid van Sliedrecht niet langer moet blootstellen aan het gevaar dat deze opvang met zich meebrengt.” (Foto gemeente Sliedrecht)

Het is volgens Jongeneel tijd om te erkennen dat de crisisnoodopvang niet de oplossing is en dat Den Haag lang genoeg de tijd heeft gehad om haar zaakjes op orde te krijgen. Jongeneel: “Het is niet ons probleem dat Rutte zich laat gijzelen door D66 en de ChristenUnie. Het sluiten van de crisisnoodopvang is de enige verstandige keuze om de veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap te beschermen. We kunnen niet langer accepteren dat ons dorp wordt blootgesteld aan de gevaren en risico’s die gepaard gaan met deze opvang.”

Tekortkomingen
“Het is duidelijk dat het management van de crisisnoodopvang niet in staat is gebleken om dit soort incidenten te voorkomen. De aanwezigheid van wapens in de opvang laat zien dat er serieuze tekortkomingen zijn in de beveiliging en controle”, stelt Jongeneel, die het onbegrijpelijk vindt dat de burgemeester, ondanks deze gebeurtenis, nog steeds vertrouwen blijft uitspreken in het management. Jongeneel: “Het is hoog tijd dat hij de veiligheid en het welzijn van de inwoners van Sliedrecht op de eerste plaats zet en de crisisnoodopvang sluit.” Burgemeester De Vries kan dinsdag bij de raadsvergadering in partycentrum De Lockhorst de nodige vragen verwachten van de fractie van Slydregt.NU over dit incident. Die raadsvergadering is openbaar en begint om 20.00 uur.

12 gedachten over “Maat vol voor Slydregt.NU: ‘Crisisnoodopvang dicht per 1 juli 2023’”

 1. “lacht erom” bedoelde ik de slechte politiek die dhr Jongeneel bedrijft.

  Ik veroordeel zoals eerder vermeld elke vorm van geweld.

  En ook elke vorm van uitsluiting van mensen of groepen.

  Individuen zoals deze moeten gestraft worden, maar niet de hele groep.

 2. Geachte heer Baas,
  Kunt u voordat u uw reactie post een volgende keer deze nog eens doorlezen. Er staan nogal wat schrijffouten in, waardoor de reactie zeer onleesbaar wordt. U mag van ons geen rectificaties verwachten. En een burgemeester wordt niet gekozen.

 3. Burgemeester De Vries noemt dit een incident klopt niks van he.hij moet zijn haagse vriendjes zoet houden.een voor beeld stel ik woon in de lorenzlaan en heb een vuurwapen dreig er mee .de bewoners zijn zo bang dat tablis wonen mij de huur opzegt.zou de Burgemeester het ook als incident zien?Denk het niet die zegt niet tegen bewoners /tablis de heer Baas mag er blijven wonen.Het gaat hem alleen maar aan wat de politiek wildat vind hij alleen maar belangrijk.daarom maakt hij zich er mee af.Het is toch maar een incident.waar maken wij ons als bewoners druk over zegt de Vries.nu weet u wat u aan deze Burgemeester hebt ja.van mij niet meer herkiesbaar hoor voor Sliedrecht moet niet gekker worden in onze gemeente.

 4. Beste heer boer. Erg bijzonder dat u kunt lachen om deze gebeurtenis. Moeten de wapens eerst gebruikt worden? Ik zie niet in wat hier te lachen valt.

 5. De reactie van de heer Kees Boer doet mij denken aan een toetje op de menukaart van een lokale restaurateur: “Het spoor bijster”.

  Dat een criminele asielzoeker twee vuurwapens verborgen heeft, vindt hij niet belangrijk. De problemen met de AZC opvang in verschillende plaatsen evenmin. En die problemen worden steeds erger.
  Het ambitieuze Haagse vrienden feestje van Jan de Vries en zijn college om nog een AZC met 250 asielzoekers in Sliedrecht te plaatsen wordt geen succes. De onrust, gevaar en overlast wordt alleen maar groter.
  De heer Boer is, niet gehinderd door enige kennis of inzicht, geobsedeerd om doorlopend zijn ongenuanceerde mening te uiten over bepaalde politieke standpunten en partijen.
  Dat enkele lokale politieke partijen hun kop niet in het zand steken door een duidelijk standpunt in te nemen en kritische vragen te stellen is juist zeer positief.

 6. Voorspelbare reactie….
  Gebeurt natuurlijk alleen in deze en andere crisisopvangen en AZC’s, verder is er in Sliedrecht geen wapen te vinden natuurlijk…
  Gewoon optreden tegen deze persoon (bij voorkeur terug), maar daar faalt het beleid. Extra maatregelen treffen, maar dat is al gebeurd volgens mij.

 7. @ronald

  Weet je hoeveel drugs criminaliteit er is in nederland.

  Zullen we dan ook maar elke gebruiker het land uitzetten of kan dat ook de doofpot in.

  #willekeur

 8. Het fijne van dit soort partijen is dat ze dusdanig slecht politiek bedrijven is dat ze altijd klein zullen blijven.

  1 incident en gelijk sluiten.

  De boze burger gaat hier prima op.
  De burger die midden in de samenleving staat lacht hierom.

 9. Als je een paar plantjes in je huis hebt sluit de burgervader de woning voor 3 maanden. Waar is hij nu dan met z’n aanpak? Eenmalig incidentje zeker? Doofpot maar weer in?

 10. Noodopvang moet dicht zsm er zou bijvoorbeeld meer politie komen ik heb niks gezien vanochtend stond hek gewoon open en dit soort figuren moeten gewoon direct uitgezet worden geen pardon

 11. Het is te gemakkelijk om zo’n standpunt in te nemen en zo je ogen sluiten voor de problemen die er landelijk zijn. Er zit overal “kaf onder het koren”. Wel zouden dergelijke personen niet in aanmerking mogen komen voor asiel. Zij zouden gelijk uitgewezen moeten worden.✈✈✈✈

Plaats een reactie

*=Verplicht veld