Japans restaurant Oishi Fusion

Luana Mensing plaatst zich voor NK Jeugd 2020

EINDHOVEN / SLIEDRECHT – De 13-jarige Luana Mensing heeft zich geplaatst voor het NK Jeugd 2020. Ze plaatste zich zaterdag 8 februari 2020 daarvoor tijdens het kwalificatietoernooi in Eindhoven. Dat maakt Schaakvereniging Sliedrecht maandag 10 februari 2020 bekend.

In de Categorie C voor meisjes wist de jongste telg van de familie Mensing een keurige eerste plaats te behalen. Na zeven partijen wist Luana Mensing ongeslagen te blijven en met zes punten werd ze eerste. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Luana Mensing miste onlangs bij de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond een plaats voor het NK. Nu was het in Noord-Brabant wel raak. Het NK voor jeugd en meisjes in de leeftijdscategorieën A, B en C (NJSK) worden gespeeld van zaterdag 25 april t/m vrijdag 1 mei 2020 in het theaterhotel in Almelo. 

Sterke troeven
Onder begeleiding van broer Adrian als trainer en coach kwam plaatsing voor het NK niet echt in gevaar. Een prima prestatie van het grote Sliedrechtse talent. Zodoende is Schaakvereniging Sliedrecht straks bij het NK Jeugd 2020 in de C-categorie voor Meisjes vertegenwoordigd door Luana Mensing en Dana Verheij. Sliedrecht heeft zodoende twee sterke troeven om hoog te eindigen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld