Lotte van Drunen wint twee manches ONK 65cc

BORCULO / SLIEDRECHT – Motocoureur Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen zondag 10 juni 2018 in Borculo beide manches weten te winnen.

In zowel de eerste als de tweede manche nam Lotte van Drunen gelijk de koppositie in handen en wist beide manches naar haar hand te zetten. (Foto RGP Photo en RebaMX)

Voor een meisje is Lotte bezig aan een buitengewoon goed seizoen met unieke prestaties. Zo won Lotte als eerste meisje ooit een EK-wedstrijd in Denemarken en wist vorig weekend tijdens het EK in Duitsland tweede te worden, iets wat ook nooit eerder is gebeurd.
 
Ondergrond en springschansen
Het unieke is dat Lotte het opneemt tegen de jongens die een leeftijd hebben tot 12 jaar. Zondag ging ze van start in de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen in Borculo waarin ze tot nu toe ongeslagen is. Ze was vastbesloten om de zegereeks ook hier verder te zetten. Op het mooie circuit dat een hardere ondergrond bevat en veel springschansen heeft, wist ze in de training een tweede tijd neer te zetten. Daarmee was ze niet tevreden maar omdat er veel gele vlagsituaties waren en ze wat last had van de drukte op het circuit, slaagde ze er niet in om er een betere tijd uit te persen.
 
Goede reactie
In de pauze tussen de training en de eerste manche had Lotte goed gekeken naar het circuit waar het beter en sneller zou kunnen. Voor de eerste manche besloot ze om op haar getunede motor in het midden achter het starthek te gaan staan. Dit pakte goed uit, want in combinatie met een goede reactie kon ze als leidster aan de wedstrijd beginnen. Gelijk wist ze een gaatje te slaan maar ze slaagde er niet in om haar snelle ritme te controleren. Na het zien van haar rondetijd op het aangeefbord, herpakte Lotte zich en reed de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit op een eerste plaats.
 
Sterke wedstrijd
In de tweede manche had Lotte zich als doel gesteld om in de manche strakke rondetijden aan te houden en niet teveel verloop te hebben. Wederom vertrok ze als een speer toen het starthek viel en dook opnieuw als eerste de eerste bocht in. Ditmaal kreeg ze gelijk een aantal rijders achter zich aan maar door een hoog tempo aan te houden, wist ze toch al snel een gat te slaan. Lotte werkte een zeer sterke wedstrijd af en wist ook deze manche winnend af te sluiten. In deze manche waren haar rondetijden stabiel waardoor ze haar doel had bereikt. Met een dubbele manchezege won Lotte het dagklassement in Borculo en blijft daarmee ongeslagen in het kampioenschap. Aankomend weekend staat voor de jeugdige Sliedrechtse de vierde voorronde van het Europees Kampioenschap 65cc in het Slowaakse Sverepec op de kalender.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld